Uuperinrinteet omistajien taskuilla – maksamattomia laskuja kymmenien tuhansien edestä

Laskettelukeskus hakee omistajilta 61 000 euron suuruista toiminta-avustusta maksuvalmiuden ylläpitämiseen. Yhtiöllä on 60 000 euron edestä maksamattomia laskuja.

Talousvaikeudet
Laskettelija laskee mäessä.
Haminan kaupunki omistaa Uuperinrinteistä yli puolet.YLE / Antti Kolppo

Haminassa sijaitseva laskettelukeskus Uuperinrinteet hakee omistajiltaan ylimääräistä toiminta-avustusta maksuvalmiuden ylläpitämiseen. Yhtiöllä on 60 000 euron edestä maksamattomia laskuja, muun muassa työntekijöiden palkkoja, ostoja sekä kokouspalkkioita. Kulujen kattamiseksi yhtiö hakee avustusta Haminan ja Kotkan kaupungeilta.

Haminan kaupunginjohtaja esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että se myöntäisi yhtiölle 38 000 euron avustuksen. Yhtiön tilanteesta on käyty keskusteluja myös Kotkan kaupungin kanssa. Hamina omistaa Uuperinrinteet Oy:stä 57,5 prosenttia. Kotkan osuus on 42,5 prosenttia.

Uuperinrinteet Oy on tehnyt kahden viime vuoden aikana tappiota yhteensä 120 000 euroa. Samana aikana omistajakaupungit ovat avustaneet yhtiötä yhteensä lähes 277 000 eurolla. Seuraavalle vuodelle varattuja toiminta-avustuksia on myös maksettu yhtiölle ennakkoon.