Rauma aikoo säilyttää ilta-aikaisen päivystyksen

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski sanoo, että Rauma pyrkii säilyttämään ilta-aikaisen päivystyksen Rauman aluesairaalassa. Ympärivuorokautinen päivystys katoaa hallituksen linjauksen takia.

Kuva: Antti Laakso / Yle

Rauman kaupunki aikoo säilyttää ilta-aikaisen yleislääkäritasoisen päivystyksen Rauman aluesairaalassa valtion linjauksista riippumatta.

Hallitus ilmoitti torstaina, että aluesairaaloiden ympärivuorokautinen päivystys loppuu ja päivystys keskitetään 12 keskussairaalaan. Satakunnassa päivystys keskitetään Poriin keskussairaalaan eikä Rauman aluesairaalassa olisi jatkossa ympärivuorokautista päivystystä.

Satasoten neuvotteluihin

Rauman kaupunginjohtajan Kari Kosken mukaan Rauma aikoo viedä Satakunnan sotea koskevissa neuvotteluissa läpi ratkaisun, jossa Raumalla saa päivystyspalveluja iltakymmeneen saakka.

Päivystys voisi jatkua iltakymmeneen.

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski

– Tämä on tavoitteemme Satasotea koskevissa neuvotteluissa. Päivystys voisi jatkua iltakymmeneen. Yöpäivystys olisi Porissa. Yöpäivystyksen käyttö on nytkin vähäistä, kuukauden aikana kävijöitä on aluesairaalassa kymmenkunta. Luku on yllättävän pieni, Koski sanoo.

Satakunnan kunnat, sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymät ja sairaanhoitopiiri neuvottelevat oman sote-alueen perustamisesta. Tässä aiotaan edetä riippumatta hallituksen sote-suunnitelmien onnistumisesta.

Kari Koski sanoo, että Rauma on tarvittaessa valmis vastaamaan itse ilta-aikaisen päivystyksensä kustannuksista, mutta ensisijainen vaihtoehto on päivystyslinjauksen sisältyminen Satakunnan sote-ratkaisuun. Raumalla mahdollisimman laajaa omaa päivystystä pidetään kaupungin kilpailukyvyn kannalta olennaisena tekijänä.