Kreikka kiistää, että merestä olisi löytynyt lentokoneen osia – tämä onnettomuudesta tiedetään

EgyptAir uskoo, että Välimerestä löytyneet kappaleet ja pelastusliivit kuuluivat kadonneelle lentokoneelle, mutta Kreikan viranomaiset kiistävät. Lue tiivistelmä siitä, mitä on tapahtunut.

Ulkomaat
kartta onnettomuuskoneen reiteistä
Kartasta näkee onnettomuuskoneen lennot viimeisen vuorokauden ajalta. Keskiviikkona kone lähti kello 4.30 Asmarasta Kairoon, josta se lähti kello 9.21 Tunisiin. Tunisista kone lähti Kairoon kello 13.53, ja jatkoi sieltä Pariisiin kello 17.50. Sieltä se lähti vähän puolen yön jälkeen turmalennolleen kohti Kairoa.Yle Uutisgrafiikka

EgyptAirin matkustajakone Airbus A 320 katosi tutkasta matkalla Pariisista Kairoon, ja sen uskotaan pudonneen mereen.

Kone lähti Charles de Gaullen lentokentältä vähän puolen yön jälkeen Suomen aikaa, ja se ehti lentää kolme tuntia ja 18 minuuttia.

Kyydissä oli 56 matkustajaa, seitsemän miehistön jäsentä ja kolme turvamiestä. Matkustajien joukossa ei lentoyhtiön mukaan ollut suomalaisia.

Suurin osa matkustajista oli egyptiläisiä ja ranskalaisia. Matkustajien kansallisuudet löytyvät täältä.

Onnettomuustutkintaan on luvattu apua Yhdysvalloista, Britanniasta ja Ranskasta.

EgyptAirin kone
Krzysztof Kaczala / EPA

Iltapäivällä alkoi löytyä koneen osaksi oletettuja palasia Karpathoksen saaren eteläpuolelta. Illalla EgyptAir ilmoitti, että Egyptin ulkoministeriön virallisen kirjeen mukaan palaset sekä pelastusliivit ovat onnettomuuskoneen hylystä.

Myöhemmin Kreikan ilmailuonnettomuuksien tutkinnasta vastaavan lautakunnan johtaja kiisti tiedon, ja sanoi, että merestä löydetyt palaset eivät sittenkään olisi peräisin lentokoneesta.

Kone teki jyrkkiä käännöksiä ja äkillisen sukelluksen, ennen kuin se katosi tutkasta kello 03.30 Kreikan aikaa.

Koneen katoamisen syytä ei tiedetä. Egyptin ja Ranskan viranomaisen mukaan terrori-iskun tai teknisen vian mahdollisuutta ei voida sulkea pois.

Egyptin ilmailuministeri sanoo kuitenkin pitävänsä terrori-iskua todennäköisempänä kuin teknistä vikaa.

Yle seuraa tilannetta hetki hetkeltä.