Egyptiläiskoneen laajat etsinnät jatkuvat Välimerellä – "Olimme väärässä hylyn löytymisestä"

Egyptin ilmailuministerin mukaan terrorismi on todennäköisempi syy turmalle kuin tekninen vika. Lentoyhtiö EgyptAirin edustaja on perunut puheet siitä, että merestä olisi löytynyt koneen osia.

Ulkomaat
19. toukokuuta otettu kuvankaappaus Flightradar24.com-sivustolta, jossa näkyy egyptiläiskoneen lentoreitti.
19. toukokuuta otettu kuvankaappaus Flightradar24.com-sivustolta, jossa näkyy egyptiläiskoneen lentoreitti.ITAR-Tass / AOP

Varhain torstaina kadonneen egyptiläiskoneen hylyn etsintä jatkuu Välimerellä. Operaatio on keskittynyt kreikkalaisen Karpathoksen saaren lähelle, missä tutkayhteys koneeseen menetettiin.

Illalla lentoyhtiö EgyptAir ehti jo kertoa, että koneen jäänteitä olisi löytynyt, mutta tieto kumottiin pian.

– Olimme väärässä hylyn löytymisestä, sillä se mitä tunnistimme, ei ole koneemme osa. Etsinnät jatkuvat yhä, lentoyhtiön hallituksen varapuheenjohtaja Ahmed Adel kertoi CNN-uutiskanavalle (siirryt toiseen palveluun).

Etsintöihin osallistuvat Egyptin lisäksi Kreikka, Ranska ja Britannia, kertoo BBC (siirryt toiseen palveluun). Myös Yhdysvallat on lähettänyt avuksi tiedustelukoneen.

Egyptin ilmailuministeri Sherif Fathy on sanonut, että terroristihyökkäys on todennäköisempi syy koneen turmalle kuin tekninen vika.

Ennen tutkasta katoamistaan kone oli tehnyt ilmassa äkkikäännöksiä, Kreikan puolustusministeri Panos Kammenos kertoi torstaina.

Pariisista kohti Kairoa lähteneessä koneessa oli 56 matkustajaa ja kymmenhenkinen miehistö. Matkustajien joukossa ei lentoyhtiön mukaan ollut suomalaisia. Matkustajien omaisia varten on perustettu kriisikeskukset Kairon ja Pariisin lentokentille.

Lähteet: AFP, Reuters, AP