Hyppää sisältöön

Kyllikki Suden lasitaide näyttävästi esillä Athos-Säätiön Luostarikeskuksessa

Lammin Pääjärvellä sijaitsevassa Athos-Säätiön Luostarikeskuksessa voi käydä ihastelemassa lasitaidetta. Yli sadan taideteoksen takaa löytyy yksi, ahkera tekijä: lasitaiteilija Kyllikki Susi.

Kuva: Hannu Pöyhönen

Athos-Säätiön Luostarikeskus esittelee harvinaista lasitaidetta Lammilla. Hämeenlinnalainen lasitaiteilija Kyllikki Susi (siirryt toiseen palveluun) on tuonut Luostarikeskukseen yli sata lasitaideteosta.

– Näyttely on kenties laajin Suomessa koskaan järjestetty yhden henkilön lasitöiden näyttely, kertoo Luostarikeskuksen toiminnanjohtaja Hannu Pöyhönen.

Lauantaina avattavan Lasi taipuu taitajan käsissä -näyttelyn töistä osa esillä Luostarikeskuksen päärakennuksessa ja osa kartanossa.

Uskonnollisten aiheiden lisäksi Kyllikki Susi ammentaa ideoita myös luonnosta. Kuva: Hannu Pöyhönen

Uskonnollisten aiheiden lisäksi Suden käsissä on syntynyt monenlaisia luontoaiheita. Töissä on käytetty lasimosaiikkimenetelmää, sulatusta ja tiffany-tekniikkaa, mutta joissakin töissä on yhdistetty kaikkia tekniikoita.

Kyllikki Susi on lasitaidetta tunteville tuttu

Susi teki elämäntyönsä farmaseuttina ja aloitti lasitaideharrastuksen vasta eläkkeelle jäätyään. Kyllikki Sudesta voi sanoa, että harrastus vei hänet mukanaan, sillä eläkepäivät ovat täyttyneet lasitöiden teosta ja koti lasitöistä komeroita myöden.

– Kyllikki Susi on lasitaidetta tunteville tuttu, sanoo Hannu Pöyhönen.

Kyllikki Suden töitä on ollut nähtävillä lähes 50 näyttelyssä, joita on järjestetty niin kirkollisissa tiloissa, gallerioissa kuin erilaisissa julkisissa rakennuksissa. Merkittävimpinä näyttelypaikkoinaan hän pitää Iisalmen Evakkokeskusta, Tampere-taloa, Helsingin tuomiokirkon kryptaa, Suomen lasimuseota ja Itä-Suomen maakuntamuseota.

Näyttelyyn voi tutustua Athos-Säätiön Luostarikeskuksessa syyskuun loppuun asti. Se on auki arkisin joka päivä maanantaita lukuun ottamatta kello 10-17 ja sunnuntaina kello 13-17.

.
.