Egyptin armeija: Kadonneen lentokoneen osia on löydetty

Löytö tehtiin 290 kilometriä Aleksandriasta pohjoiseen. Merestä on löydetty myös ensimmäinen ruumiiin osa.

Ulkomaat
Kadonnutta egyptiläiskonetta etsitään Välimerellä.
Kadonnutta egyptiläiskonetta etsitään Välimerellä.Reuters

Egyptin armeija kertoo löytäneensä torstaiaamuna kadonneen EgyptAirin matkustajakoneen osia. Löytö on tehty Välimerellä 290 kilometriä Aleksandrian rannikkokaupungista pohjoiseen, armeija kertoi tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan laivasto on löytänyt myös joitakin matkustajien matkatavaroita ja tutkii aluetta paikantaakseen koneen mustan laatikon.

Ilmoituksen jälkeen Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi esitti surunvalittelunsa turman uhrien omaisille.

Kreikka: Istuimia löytynyt

Kreikan puolustusministeri Panos Kammenos sanoi iltapäivällä, että Egyptin viranomaiset ovat löytäneet merestä yhden ruumiin osan, kaksi istuinta ja matkatavaroita. Löydöt oli tehty etelän suuntaan kohdasta, missä lentokone katosi tutkasta.

Kammenosin mukaan löydöt oli tehty aamupäivällä.

EgyptAirin Pariisista kohti Kairoa lentänyt matkustajakone katosi tutkasta varhain torstaiaamuna. Koneessa oli 66 ihmistä, joiden uskotaan kuolleen. Lentoyhtiön mukaan matkustajien joukossa ei ollut suomalaisia.

Egyptin ilmailuministeri Sherif Fathy on sanonut, että terroristihyökkäys on todennäköisempi syy koneen turmalle kuin tekninen vika.

Torstaina illalla Välimerestä löydettiin osia, joiden luultiin aluksi olevan peräisin kadonneesta koneesta. Tuolloin kävi nopeasti ilmi, että ne eivät olleet koneen hylystä.

Lähteet: Reuters, AFP, AP