Liikkuminen Pasilan asemalla hankaloituu entisestään – kulku ratikkapysäkille pitkän mutkan kautta

Pasilan aseman rakennustyöt sulkevat pätkän Ratapihantietä tien ylittävän Opastinsillan molemmin puolin. Länsi-Pasilaan menevän 7B-ratikan tai Hakaniemen kautta Länsisatamaan menevän 9-ratikan pysäkille pitää maanantaista lähtien kiertää toiselta puolen tietä ja suojatien yli takaisin aseman alapuolelta.

pysäkit
Ilmakuva Pasilan aseman alueesta.
Google, Yle Uutisgrafiikka

Liikkuminen Pasilan aseman ympäristössä muuttuu jälleen, kun uuden aseman rakennustyöt sulkevat pätkän Ratapihantietä aseman kyljestä.

Kävely- ja pyörätie Ratapihantiellä aseman itäreunalla muuttuu työmaa-alueeksi maanantaina. Se suljetaan kokonaan muulta liikenteeltä. Myös Ratapihantien ylittävän Opastinsillan asemanpuoleiset portaat ja hissi poistuvat käytöstä.

Kulku aseman raitiovaunupysäkille on siis hankalaa. 7B- tai 9-ratikkaan haluavan pitää ylittää autotie Valtion virastokeskuksen puolelle ja tulla takaisin hieman alempaa mäestä suojatien kautta. Suoraa kulkuyhteyttä asemalta ratikkapysäkille ei työmaan vuoksi ole.

Ratapihantien asemanpuoleinen kevyen liikenteen väylä tulee olemaan suljettuna Opastinsillan molemmin puolin vuoden 2019 loppupuolelle, kertoo YIT:n projektipäällikkö Aapo Urjanheimo.

– Tiedossa on, että tämä tulee herättämään keskustelua. Paalutustyöt kuitenkin vaativat sen, että tuo osuus suljetaan, Urjanheimo kertoo.

Hänen mukaansa kevyen liikenteen kulkemisen helpottamiseksi mietitään vaihtoehtoja koko ajan.

Asema-aukio myös työmaakäyttöön

Myös Pasilan aseman asema-aukio otetaan työmaakäyttöön maanantaina. Aukion reunoilla voi kuitenkin edelleen kävellä ja kulku Pasilansillan pysäkeille säilyy entisellään.

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä asema-aukion toiminta muuttuu niin, että aukion itäpuoli otetaan työmaakäyttöön. Kuutta saattoliikenteelle tarkoitettua puolen tunnin pysäköintipaikkaa lukuunottamatta parkkipaikat oteaan pois käytöstä.

Lippuautomaatti poistuu käytöstä kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

Polkupyörille jää asema-aukion länsireunalle 30 paikkaa. Rakennusvirasto toivoo, että pyörien pysäköinnissä käytettäisiin aseman pohjoisen alikulkutunnelin läheisyyteen järjestettävää pyöräpysäköintiä, johon on tulossa lisäpaikkoja.

Heinäkuun alusta rakennustyöt sulkevat asema-aukion itäisen sisäänkäynnin.