Hallituspuolueiden savonlinnalaiset kansanedustajat boikotoivat luottamusäänestystä – toinen perusteli hyvin omituisella sanavalinnalla

Savonlinnan opettajakoulutuksen lakkauttaminen näkyi kahden edustajan poissaolona perjantain välikysymysäänestyksessä.

politiikka
Savonlinnan kansanedustajat
Yle

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta perjantaina klo 13 alkaneessa istunnossa. Istunnosta olivat poissa savonlinnalaiset hallituspuolueita edustavat kansanedustajat, Perussuomalaisten Kaj Turunen ja Keskustan Hanna Kosonen.

Poissaolojen taustalla oli Itä-Suomen yliopiston päätös lakkauttaa Savonlinnan opettajakoulutus vuonna 2018. Toiminta siirtyy Joensuuhun.

– En voinut olla mukana äänestämässä hallituksen puolesta, kun SDP kytki välikysymykseen mukaan Savonlinnan OKL:n lakkauttamisen. Totesin aamulla, että olen sairastunut v...tukseen, Turunen kertoi

SDP:n välikysymyksessä kysyttiin muun muassa, että salliiko hallitus Itä-Suomen yliopiston lakkauttaa Savonlinnan kampuksen.

Myös toinen hallituspuoluetta edustava savonlinnalainen kansanedustaja, Keskustan Hanna Kosonen oli poissa äänestyksestä.

– Olin pyytänyt ja saanut luvan poissaoloon eduskuntaryhmältä. Oli muuta tekemistä, Hanna Kosonen kertoo.

Kososen mukaan molemmat päätyivät samaan ratkaisuun toisistaan tietämättä.

Myös kolmas Savonlinnan edustaja, Vihreiden Heli Järvinen oli poissa istunnosta, mutta syynä oli jo tammikuussa sovittu puhetilaisuus hoiva-alan työntekijöiden kokouksessa Savonlinnassa.

Asiasta kertoivat ensimmäisenä Itä- ja Länsi-Savo-lehdet (siirryt toiseen palveluun).