Vaahteraliigan paikallisottelut tarjoavat jännitystä pohjalaisille – odotettavissa "kipinöintiä ja tunnekuohua"

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa pelaa tällä kaudella kaksi pohjalaisjoukkuetta. Seinäjoen Crocodiles ja Wasa Royals kohtaavat myös paikallisotteluissa – jo toukokuun lopussa. Niitä otteluita kumpikaan ei halua hävitä, joten luvassa on hampaat irvessä pelaamista ja yleisöennätyksiä, joukkueet ennakoivat.

urheilu
Päävalmentaja Seppo Ewvaraye ryhmineen lähdössä matkaan.
Päävalmentaja Seppo Ewvaraye ja Wasa Royals lähdössä matkaan.Elina Niemistö/Yle

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa pelaa tällä kaudella kaksi pohjalaisjoukkuetta. Seinäjoen Crocodiles ja vaasalainen Wasa Royals.

Joukkueiden välisistä paikalliskamppailuista ensimmäinen pelataan Seinäjoella jo viikon kuluttua.

– Se tullaan vetämään molemmin puolin iloisesti hampaat irvessä. Kumpikaan ei halua sitä hävitä, eikä kumpikaan anna periksi. Pientä kipinöintiä ja tunnekuohua voi varmasti odottaa, sanoo Wasa Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye.

Kohtaamisia odottaa myös Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen.

– Viime vuonna pelattiin harjoitusottelu, joka oli enemmän kuin harjoitusottelu, Uskon, että ne on semmoisia kamppailuja, joissa rikotaan Vaahteraliigan yleisöennätys, Kotanen arvelee.

"Että elettäisiin Royalsin menestyksen mukana"

Wasa Royalsin perjantai-iltainen peli Vaahteraligassa oli vaasalaisen amerikkalaisen jalkapallon paluu liigaan ja Royalsieille liigassa ensimmäinen. Tähän on tähdätty – vaikka Seppo Evwaraye puhuukin vielä väliaskelesta.

– Tämä on yksi niistä isoista väliaskeleista, joihin tähdätiin kun Royals pantiin aluelle. Se on paljon useamman ihmisen työ kuin niiden, jotka lähtee bussiin mukaan. Kaikki taustaihmiset – heitä on niin paljon, ettei pysty nimeämään.

Wasa Royals joukkue bussissa.
Wasa Royals joukkue bussissa.Elina Niemistö/Yle

Ewvaraye toivoo, että Wasa Royals nousee tunnettuudessaan Vaasassa Vepsun ja Sportin sarjaan. Niin, että kesällä elettäisiin Royalsin menestyksen mukana.

– Kyllä me ollaan yksi Suomen mielenkiintoisimmista joukkueista ja meidän tekeminen kiinnostaa.

Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Evwaraye kehuu joukkuetta.

– Ei tarvitse luottaa vain muutamaan kaveriin. Meillä on useampi kaveri, jotka pystyvät vaikuttamaan pelin kulkuun niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä, hän sanoo.

Crocodiles tähtää mestaruuteen

Toinen Vaahteraliigassa pelaava pohjalaisjoukkue on Seinäjoen Crocodiles. Crocodilesien tavoitteena on Vaahteraliigan voitto.

– Kaikki ovat motivoituneita. Joukkue on monipuolinen ja pelaajahnakinnoissa on painotettu useamman pelipaikan pelaajia. Niin saadaan syvyyttä, Henri Kotanen sanoo.

Crocodiles avaa kesän pelikautensa lauantaina.