Yhdysvalloissa ensi-iltansa saanut Angry Birds -elokuva tavoittelee 40 miljoonan saalista

Angry Birds -animaatiolla on suomalaiselokuvien suurin teatterilevitys.

Ulkomaat
Angry Birds –elokuvan mainostaulu Sherman Oaksin kaupunginosassa, Los Angelesissa.
Angry Birds –elokuvan mainostaulu Sherman Oaksin kaupunginosassa, Los Angelesissa.Tomi Hinkkanen

Noin 25 ihmistä saapui Angry Birds -animaatioelokuvan ennakkonäytäntöön Van Nuysin kaupunginosassa torstai-iltana. Nicholas ja Maria Mendoza toivat lapsensa Jasminin ja Leonardon katsomaan vihaisia lintuja.

– Se oli hyvä, lapsia viihdyttävä elokuva. Muutamat kohtaukset sopivat myös aikuisille, Nicholas Mendoza sanoo.

Kuusivuotias Jasmin piti erityisesti kohtauksesta, jossa Pommi-niminen lintu räjähtää. Jasminin ja nelivuotiaan Leonardon suosikki oli pääroolissa ollut Red-lintu.

Tuttu myös aikuisille

Perjantai oli Angry Birds -elokuvan varsinainen ensi-iltapäivä Yhdysvalloissa. Hollywoodin ArcLight-elokuvateatterissa on päivällä vain kourallinen katsojia – ja 14 valkokangasta. Vihaisten lintujen päivänäytöksessä ovat myös Zulima Perez ja Reina Estiaba lastensa kanssa.

Sekä aikuiset että lapset pelaavat Angry Birds -videopelejä kännyköillään. Kolmevuotiaan Zuryn suosikkihahmo oli räjähtävä Pommi-lintu. Neljävuotias Matthew piti sioista, jotka elokuvassa valloittavat lintujen asuttaman saaren.

– Vaikka kyseessä on lastenelokuva, myös aikuiset tuntevat linnut videopeleistä. Uskon, että me aikuiset nautimme elokuvasta jopa lapsia enemmän. Aina välillä lasten mielenkiinto herpaantui, mutta tanssinumerot saivat heidät taas elokuvan lumoihin, kuvailee Reina Estiaba.

Ensi-iltaviikonlopusta kovat odotukset

Roviossa toivotaan, että elokuva lumoaa katsoja. Los Angelesin Sherman Oaksin kaupunginosassa sijaitsevassa Rovion animaatiostudiossa on perjantaina iltapäivällä paikalla vain johtoryhmä.

Kaikki mahdollinen on tehty elokuvan eteen. Suosio on nyt katsojien käsissä.

– Tämä on merkittävä asia suomalaiselle elokuvalle ja suomalaiselle yhtiölle. Tämä on maailmanluokan budjetilla tehty elokuva, jota on markkinoitu asiaankuuluvalla summalla, luonnehtii studion johtaja Tuomo Korpinen.

Elokuvaa on työstetty neljä vuotta. Perjantaina ensi-iltansa saanut elokuva näkyy noin 4 000 valkokankaalla ympäri Yhdysvaltoja. Suomalais-amerikkalainen suurtuotanto on maksanut 73 miljoonaa dollaria.

Rovion tavoite on, että ensi-iltaviikonloppuna kassaan kertyisi 40 miljoonaa dollaria, eli 35 miljoonaa euroa.

Kaikki alkaa henkilöhahmoista

– Halusimme tarinan, josta saisi hienon elokuvan ja jota kaikki rakastaisivat. Työstimme juonta kuukausikaupalla. Kun tarina oli valmis, pyysimme mukaan Jon Vittin. Hän on yksi parhaista Simpsonit-sarjan kirjoittajista. Jon otti tarinan käsittelyynsä ja vei sen uudelle tasolle, taustoittaa tuottaja John Cohen.

Ohjaajat Fergal Reilly ja Clay Kaytis sanovat, että kaikki alkaa henkilöhahmoista.

– Suurin haasteemme oli luoda upeita, hassuja hahmoja, joihin yleisö rakastuisi. Hahmoja, joiden kanssa yleisö haluaisi lähteä yhteiselle matkalle, Fergal selittää.

Ohjaajien tavoite on, että juuri Angry Birds -pelien pelaajat saataisiin katsomaan elokuva.

– Tämä tarkoittaa kaikkia lapsista isovanhempiin. Kaikki voivat pelata näitä pelejä ja nauttia myös elokuvasta, Clay uskoo.

Angry Birds -elokuvan menestys ratkaisee, saako elokuva jatkoa.

Toimittaja: Tomi Hinkkanen, Los Angeles