Luksushuviloiden kauppa piristyy – myyntimäärät silti pieniä

Konkarivälittäjän mukaan luksushuvila maksaa vähintään miljoona euroa. Katso oheisesta nettivideosta huippuhuvilan muut ominaisuudet.

talous
Uutisvideot: Luksushuvilan tunnusmerkit
Uutisvideot: Luksushuvilan tunnusmerkit

Yli miljoona euroa maksavien luksushuviloiden kauppa on Suomessa piristymään päin, arvelee huippukalliita kesämökkejä vuosia välittänyt kiinteistövälittäjä.

– Ihmisiä on ollut enemmän liikkellä. Selkeästi on ollut enemmän kysyntää ja kävijöitä kuin viime vuonna. Tuntuu, että kalliimmat kohteetkin ovat piristymään päin, sanoo kiinteistövälittäjä Pasi Saari Westatus Tammisaaresta.

Huippukalliden huviloiden myyntiluvut ovat kuitenkin pieniä. Yli miljoonan hintaisista kesämökeistä tehdään muutama kauppa vuodessa ja niistäkin osa on pikemmin hulppeita merenrantataloja kuin perinteisiä kesämökkejä. Pääosa kaupoista tehdään Uudellamaalla, pitkälti Porvoon ja Helsingin ja Hangon välisellä merenrantakaistaleella.

Tämän vuoden toistaiseksi hintavin huvilakauppa on tehty Raaseporissa. Lukaali vaihtoi omistajaa kahdella miljoonalla eurolla. Yli miljoonan euron huvilakauppoja on tänä vuonna tehty jo kaksi eli saman verran kuin koko viime vuonna yhteensä. Vuonna 2014 kauppoja toteutui neljä.

Suhdanteet heiluttavat kalliidenkin kauppaa

Saaren mukaan talouden suhdannevaihtelut heijastuvat myös luksushuvilakauppaan. Taantumassa kauppoja mietitään pidempään varakkaissakin piireissä. Päälle miljoonan hintaluokassa vuosi ei ole kohtuuton myyntiaika.

Myyntihinnat eivät ole enää olleet nousussa ja tinkiminen kuuluu asiaan miljoonakaupoissakin.

– Samalla tavalla näistä tingitään ja samoilla prosenteilla mennään kuin yleensäkin kiinteistökaupoissa, Saari sanoo.

Luksus alkaa miljoonasta eurosta

Näkymä huvilan terassilta järvelle.
Yle

Luksusmökille ei ole virallista määritelmää. Saaren mukaan hinta on yksi mittari. Yli miljoonan maksavat ovat luksushuviloita, alle sen jäävät vain "tavallisia kesämökkejä".

– Olen tehnyt näitä hommia 15 vuotta ja sinä aikana miljoona euroa on ollut se raja. Kun puhutaan yli miljoonan kohteesta, silloin asiakas osaa vaatia ja asiakas tietää saavansa rahalle vastinetta. Miljoona on se raja, Saari toteaa.