Ranskan mielenosoitukset näkyvät jo bensapumpuilla

Sadat bensa-asemat ovat pian ilman polttoainetta työlakiuudistusta vastustavien mielenosoitusten takia.

Ulkomaat
Mielenosoittajat rakensivat palavaa tiesulkua Pohjois-Ranskassa perjantaina 20. toukokuuta.
Mielenosoittajat rakensivat palavaa tiesulkua Pohjois-Ranskassa perjantaina 20. toukokuuta.Thibault Vandermersch / EPA

Ranskassa satoja bensa-asemia uhkaa pula polttoaineesta työlainsäädäntöä vastustavien mielenosoitusten takia. Mielenosoittajat ovat muun muassa muodostaneet tiesulkuja, jotka ovat hankaloittaneet polttoaineen kuljetuksia bensa-asemille.

Mielenosoitukset ovat kurittaneet erityisesti öljy-yhtiö Totalin huoltamoita. Noin 15 prosenttia yhtiön huoltamoista on ilman polttoainetta.

Ranskan öljyteollisuutta edustavan järjestön mukaan mielenosoitukset eivät ole vaikuttaneet Shellin ja enin huoltamoiden toimituksiin.

Ranskan luoteisosissa autoilijat ovat jo hamstranneet polttoainetta varotoimenpiteenä. Alueelle on julistettu rajoituksia, kuinka paljon polttoainetta saa ostaa.

Ranskassa on tällä viikolla nähty voimistuvia mielenosoituksia. Mielenosoitukset voimistuivat sen jälkeen, kun presidentti Francois Hollanden sosialistihallitus päätti ajaa pakkolait läpi ilman parlamentin alahuoneen käsittelyä.

Ranskan hallitus haluaa muutoksia jäykkänä pitämäänsä työlainsäädäntöön. Hallitus haluaa selättää Ranskan korkean työttömyyden lakiuudistuksella, joka muun muassa helpottaisi työntekijöiden irtisanomista.

Lähteet: Reuters