1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Sukellusvene etsii egyptiläiskoneen mustia laatikoita Välimerestä

Egypti on lähettänyt sukellusveneen etsimään torstaina pudonneen matkustajakoneen mustia laatikoita. Laatikot tallentavat lennon tapahtumia ja ne voisivat tuoda selvyyttä putoamissyihin.

Ulkomaat
Lentokoneen pelastusliviit
Egyptin armeija julkaisema kuva merestä löydetyistä pelastusliiveistä.Egyptin armeija / RTV

Egyptiläinen sukellusvene liittyi sunnuntaina Välimerta haravoivaan etsintäpartioon, joka yrittää selvittää mitä EgyptAirin torstaisella lennolla tapahtui.

Laivat ovat kolmen päivän aikana löytäneet merestä ruumiinosia, matkatavaroita ja hylyn osia. Tiedon kannalta tärkeimmät osat ovat kuitenkin kadoksissa: mustat laatikot, jotka voisivat valottaa lennon vaiheita.

Eilen ranskalaisviranomaiset kertoivat, että koneessa oli savuhälytys hieman ennen sen katoamista. Onnettomuustutkijoiden mukaan vielä ei tiedetä, mikä laukaisi hälytyksen.

Arvioitu putoamisalue on Välimeren syvintä osaa. Etsintöihin lähetetty sukellusvene voi sukeltaa 3 000 metrin syvyyteen, Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi sanoi televisioidussa puheessa.

Sisin mukaan mitään vaihtoehtoa koneen putoamissyyksi ei ole suljettu pois.

EgyptAirin Pariisista kohti Kairoa lentänyt matkustajakone katosi tutkasta varhain torstaiaamuna. Koneessa oli 66 ihmistä.

Lähteet: Reuters