Leijonien MM-hopea saatteli kisakatsomot nopeasti unten maille

Jääkiekon MM-finaalitappio ei aiheuttanut pettymyksen purkauksia, vaan kansalaiset hipsivät vähin äänin koteihinsa, kohti uutta viikkoa.

urheilu
Havis Amanda
Tomi Hänninen

Ravintoloiden kisakatsomoiden väentungos hälveni nopeasti Suomen ja Kanadan välisen MM-loppuottelun jälkeen eri puolilla Suomea. Leijonien karvas tappio ei näkynyt poliisin tehtävissä maanantain vastaisena yönä.

Helsingin Hernesaaren ulkoilmakatsomo tyhjeni nopeasti. Kauppatorilla, Havis Amandan suihkulähteessä kastautui kuitenkin muutama henkilö.

– Ei ole ollut mitään pettymyksen purkamista, vaan ihan normaali sunnuntaiyö, kuvailee komisario Arto Laitinen aamuyön tunteja Helsingissä.

Niin ikään Tampereella, Raatihuoneen edustalla olevassa suihkulähteessä polskutteli vain kourallinen uimareita. Poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, ettei Suomen 0-2-tappio aiheuttanut tavallisesta sunnuntaiyöstä poikkeavaa liikehdintää.

– Suihkulähteessä oli muutama uimari ottelun päättymisen jälkeen, vaikka hopeaa tuli. Muuten ei näkynyt mitään kummallisempaa. Aika rauhallista on ollut, toteaa vanhempi konstaapeli Raimo Pitkänen Sisä-Suomen poliisista.

Yö on ollut rauhallinen myös Jyväskylässä, Oulussa ja Joensuussa.

– Vaikka tappio tuli ja hienosti hoidettu hopea, niin se osattiin ottaa vastaan, kiteyttää tilannepäivystäjä Itä-Suomen poliisista.