Kovat odotukset päättyivät hopeaan – Pettyneet kiekkofanit kiittelivät vastaanottoa Venäjällä

Toimittaja Erkka Mikkonen kyseli suomalaiskatsojien tuntemuksia Moskovassa Suomen hävittyä jääkiekon MM-finaalissa Kanadalle.

urheilu
Suomalaisia jääkiekkofaneja Moskovassa.
Venäläiset ovat taputelleet meitä selkään ja pitävät meitä pikkuveljinään, aamulla Moskovaan saapuneet Markku (kolmas vasemmalta) ja Kari (neljäs vasemmalta) hehkuttavat.Erkka Mikkonen / Yle

Jääkiekon maailmanmestaruuskisat päättyivät Moskovassa Suomen tappioon ja Kanadan juhliin. Leijonat hävisivät MM-finaalin pistein 2–0.

Toimittaja Erkka Mikkonen kyseli suomalaiskatsojien tuntemuksia Jääpalatsin edessä Moskovassa heti loppuottelun jälkeen.

– Vähän pelättiin, että se peikko tulee sieltä valitettavasti viimeiseen otteluun sitten. Odotukset oli kovat, mutta näin kävi. Mutta onhan hopea kova, sitten kun muutama päivä sitä mietitään, kiekkofani Olli Ruutikainen sanoi ottelun jälkeen.

Suomalaiset olivat pettyineitä, mutta yhtä mieltä siitä, että Kanada oli finaalissa parempi.

– Anna minun olla pettynyt vähän, Janne Rönkkö sanoi matsin loputtua.

– Ole pettynyt, mutta Kanada oli parempi, Ari Lappalainen lohdutti.

– Itse ajattelin jo ennen finaalia, että ihan mikä tahansa muu kun olisi tullut vastaan kuin Kanada, niin että. Kanada on vaan niin perkeleen kova, Jaakko Kivelä totesi.

Leijonien kannattajat myös kiittelivät lämmintä vastaanottoa Venäjällä.

– On valtavan hieno fiilis, venäläiset ovat ottaneet meidät tosi hyvin vastaan. On ollut oikein mukavaa, Susie Kronberg kuvasi vuoden 2016 turnausta.