"Neljä vuotta tätä on valmisteltu" – Angry Birdsin ykköstila Yhdysvalloissa ilahduttaa Roviota

Rovio Animation Companyn toimitusjohtajan mukaan tuoreimpien tietojen perusteella elokuva on tuottanut avausviikonloppunaan Yhdysvalloissa jo noin 39–40 miljoonaa dollaria. Roviolla elokuvan menestykseen ollaan tyytyväisiä.

kulttuuri
Angry Birds –elokuvan mainostaulu Sherman Oaksin kaupunginosassa, Los Angelesissa.
Rovion Angry Birds -elokuva oli avausviikonlopun katsotuin elokuva Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa. Rovio Animation Companyn toimitusjohtaja Tuomo Korpinen kertoi aamu-tv:ssä menestyksestä.

The Angry Birds Movie -animaatioelokuvan saama vastaanotto ilahduttaa Roviota. Rovion ja Sonyn elokuva nousi ensi-iltaviikonloppunaan Yhdysvaltain viikonlopun katsotuimmaksi ohi Captain America: Civil War -elokuvan.

– Tuoreimpien löytyneiden tietojen mukaan USA:n osalta mennään noin 39–40 miljoonassa dollarissa, joka on meille tosi hieno luku. Todella tyytyväisiä ollaan siihen täällä Roviolla, Rovio Animation Companyn toimitusjohtaja Tuomo Korpinen kommentoi viikonlopun tuottoa Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Korpinen muistuttaa kuitenkin, että edessä on vielä useiden viikkojen työrupeama, jonka tavoitteena on, että elokuva pysyisi teattereissa.

– Työ on vielä kesken, mutta kyllä tämä ensimmäinen viikonloppu on otettu vastaan tosi positiivisesti.

Viime vuonna Rovio teki tappiota 13 miljoonaa euroa ja ilmoitti vähentävänsä lähes 200 työpaikkaa Suomesta. Yhtiön odotukset animaatioelokuvalle ovat olleet suuret.

Korpinen ei halua suoraan ottaa kantaa siihen, millainen merkitys elokuvan lupaavalla vastaanotolla on yhtiön taloudelliselle tilanteelle.

– Tosiaan, yli neljä vuotta tätä elokuvaa on nyt valmisteltu, ja tietenkin se oli strateginen linjaus yhtiöltä jo silloin, että mennään uusille toimialueille. Elokuvan ja etenkin animaatioelokuvan tekeminen on pidempi prosessi – sitä ei ihan yhdessä yössä tai kahdessakaan tehdä. Siinä mielessä se, että olemme päässeet hienon tuotteen kanssa globaaliin jakeluun menestyksekkäästi, on hieno asia ja palkkio sille työlle ja strategialle, joka aloitettiin jo useampi vuosi sitten, Korpinen toteaa.