Huono sisäilma ajaa alakoululaiset evakkoon entisen lukion tiloihin Anjalassa

Anjalan koulu joutuu muuttamaan väistötiloihin sisäilmaongelmien vuoksi. Pian päättyvä kevätlukukausi käydään alakoulussa loppuun normaalisti, mutta syksyllä oppilaat aloittavat korvaavissa tiloissa.

Anjala
Hometta ja sisäilmaongelmia
Yle

Kouvolan lasten ja nuorten lautakunta on päättänyt, että Anjalan koulu siirtyy ensi lukuvuodeksi väliaikaisiin opetustiloihin sisäilmaongelmien vuoksi. Koululla on etsitty syytä opettajien sairasteluihin ja oireiluun. Viime viikkoina koululla tehtyjen sisäilmatutkimusten tulokset esiteltiin lautakunnalle viime viikolla.

Sopivat väistötilat järjestyvät tällä tietoa Anjalankosken lakkautetulta lukiolta. Sisäilmaongelmien laajuuden vuoksi tilanne Anjalan koululla ei ole korjattavissa kesän aikana tehtävillä remonteilla.

Anjalan koulun rehtori Timo Nymanin mukaan lukion tilat vaativat ainakin perusteellisen siivouksen ennen muuttoa. Palvelupäällikkö Kim Strömmerin mukaan lukion tilat ovat tyhjillään, esimerkiksi taulut ja pulpetit puuttuvat. Nyt selvitetään, mitä tavaroita Anjalan koululta voidaan ottaa mukaan ja mitä on hankittava muualta.

Anjalan koulussa on noin 170 oppilasta ja yhdeksän eri opetusryhmää, joille tarvitaan oma luokkatila. Rehtori Nyman harmittelee, että esimerkiksi erillistä musiikinluokkaa varten tiloja ei lukiolla ole.

– Terveys edellä tässä kuitenkin mennään. Emme voi jäädä nykyisiin tiloihin, jos tilanne on tämä, Nyman sanoo.

Nyman kertoo tiedon sisäilmaongelmista tulleen melkoisena yllätyksenä. Oppilaiden vanhemmille lähetettiin asiasta tieto perjantaina ja ensi keskiviikkona järjestetään vanhempainilta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.