Porokylän leipomo ja Pielispakari menestyvät alan tiukasta tilanteesta huolimatta

Gluteenittomien tuotteiden hyvä menekki merkitsee Porokylän leipomon Lieksan yksikön laajennusta ja henkilöstön lisäämistä. Pielispakari saa kasvua leivontapakasteillaan kautta maan.

Porokylä, Nurmes
Porokylän leipomon tuotteita.
Mari Itkonen / Yle

Porokylän leipomo ja Pielispakari ovat lisänneet tuotantoaan ja työntekijämääräänsä. Porokylän leipomo on kasvattanut tuntuvasti Lieksassa valmistettavien gluteenittomien tuotteiden myyntiä.

– Työntekijämäärä lisääntyy Lieksassa viidestätoista kahteenkymmeneen vuoden loppuun mennessä, kertoo toimitusjohtaja Timo Väänänen.

Lieksassa laajennetaan tiloja vuoden loppuun mennessä liki 700 neliöllä.

Nurmeksen yksikössä Porokylän leipomolla on kuutisenkymmentä työntekijää ja henkilöstömäärä on sielläkin kasvussa. Nurmeksen yksikön suosikkituotteita ovat ruisleivät.

Pielispakarille S-ryhmä jälleenmyyjäksi

Pielispakari Nurmeksessa puolestaan on saanut kasvua leivontapakasteillaan ympäri Suomen ja sillä, että K-ryhmän lisäksi yhteistyökumppanina on nyt S-ryhmä. Pielispakarin tuotteita myydän S-yhteistyön ansiosta myös Tallinnassa Virossa. Pielispakari on nostanut työntekijämääränsä noin viiteenkymmeneen.