Kaksi karhua lopetettiin Lieksassa – toisella pyyntiraudat jalassa, toinen sian kimpussa

Toinen karhuista oli astunut pyyntirautaan ja oli huonossa kunnossa. Toinen puolestaan tavattiin raatelemasta maatiaisrotuista sikaa.

Kotimaa

Arviolta 2–3-vuotias uroskarhu ammuttiin poliisin määräyksellä Lieksan Tuomikoskella sunnuntaiaamuna, kertoo poliisi tiedotteessaan. Karhulla oli etujalassaan näätäeläimille tarkoitetut pyyntiraudat, ja todennäköisesti siksi karhu painoi vain noin 60 kiloa ja oli huonokuntoinen. Toinen karhu oli liikkeellä Lieksan Salokylässä maanantaina puoleltapäivin. Kiinteistön omistaja ampui karhun pihamaallaan sijaitsevaan sika-aitaukseen, sillä karhu oli raatelemassa villasikaa.

Villasika on alkujaan unkarilainen maatiaisrotuinen sika.

Aikuinen 150–200 kiloa painava uroskarhu pääsi kahden villasian aitaukseen aidan yli ja raateli toista sikaa niin pahasti, että sika jouduttiin lopettamaan. Toinen villasioista pakeni aitauksesta, eikä sitä ollut löydetty klo 16 mennessä, kertoo poliisi. Poliisi tutkii jälkimmäistä tapausta metsästysrikoksena. Tutkinnassa selvitetään, oliko kiinteistön ja villasikojen omistajalla oikeus rikoslain mukaiseen pakkotilatekoon välittömän ja pakottavan vaaran torjumiseksi.

Molemmat karhut toimitetaan Elintarviketurvallisuusviraston tutkittaviksi.