Seinäjoen Keskuskenttä remonttiin – katseet jo vuoden 2017 Kalevan Kisoissa

Seinäjoen Keskuskenttä kokee perusteellisen muodonmuutoksen, kun vuonna 1952 avattu yleisurheilu- ja jalkapallostadion kunnostetaan muun muassa vuoden 2017 Kalevan Kisoja silmällä pitäen.

remontti
Seinäjoen vuonna 1952 valmistuneella keskuskentällä alkaa remontti.
Seinäjoen vuonna 1952 valmistuneella keskuskentällä alkaa remontti. Hanne Leiwo/Yle

Seinäjoen kaupungin liikuntatoimenjohtaja Anne Kotila kertoo, että Seinäjoen Keskuskentälle on luvassa mittava remontti. Kentän kunnostustöissä tullaan uusimaan kaikkien eri yleisurheilulajien suorituspaikat ja juoksuradan toivotaan saavan uuden mondo-pinnoitteen.

Keskuskentän tulevaa remonttia ovat Kotilan mukaan edesauttaneet myös Seinäjoella kesällä 2017 järjestettävät Kalevan Kisat, jotka vaativat urheilustadionin peruskorjausta.

– Kisat ovat kieltämättä olleet kentän parantamiselle hyvä sysäys. Remontissa on kuitenkin tärkeintä, että saamme paikallisille urheilijoillemme entistä ehomman ja toimivamman harjoittelupaikan, painottaa Kotila.

Remontti ei tuo lisää katsojapaikkoja

Kotila sanoo Keskuskentän kunnostukseen varatun budjetin olevan Seinäjoen kaupungin osalta reilut 900 tuhatta euroa. Kentän remontoimiseen on haettu myös valtion tukea, josta aluehallintovirasto antaa päätöksensä ensi viikolla.

Urheilukentän yleisökapasiteetti on tällä hetkellä kolmisen tuhatta henkilöä ja näistä paikoista noin vajaa tuhat on katettuja. Tulevan remontin budjetti ei kuitenkaan Kotilan mukaan riitä uusien katsomopaikkojen rakentamiseksi.

– Tällä hetkellä ensisijaista on saada kilpailupaikat mahdollisimman hyvään kuntoon. Katsomoiden lopullinen kohtalo varmistuu remontin osalta sitten myöhemmin.

Kalevan Kisoihin väliaikaisia ratkaisuja

Ensi vuoden heinäkuussa järjestettäviin Kalevan Kisoihin odotetaan viikonlopun aikana jopa kahtakymmentä tuhatta kävijää. Huolimatta siitä, että remontti ei näillä näkymin koske katsomoita, Kotila ei kuitenkaan ole huolissaan kisojen järjestämisestä.

– Kisoja varten tullaan hankkimaan runsaasti lisää katsojapaikkoja. Niitä todennäköisesti sekä vuokrataan että rakennetaan kökkäporukalla. Näin on toimittu tarvittaessa ennenkin enkä usko, että asian suhteen tulee ongelmia.

Keskuskentän kunnostustyöiden on määrä alkaa kuluvan vuoden syyskuussa ja koko kentän toivotaan olevan valmis vuoden 2017 juhannukseen mennessä.