Särkänniemi nosti kävijämääräänsä ja teki hyvän tuloksen

Särkänniemen kävijämäärä kasvoi, vaikka koko huvipuistoalan kävijämäärä laski. Hyvän tuloksen ansiosta Särkänniemi maksaa viime vuodelta osinkoa Tampereen kaupungille 0,5 milj. euroa.

Kotimaa
Särkänniemen uutuuslaite X vauhdissa.
Eerikki Pitkänen / Yle

Tampereen Särkänniemi teki viime vuonna hyvän tuloksen. Kaupungin omistaman osakeyhtiön tulos oli reilut 1,4 miljoonaa euroa ja liikevaihto yli 17,5 miljoonaa. Hyvän tuloksen ansiosta Särkänniemi maksaa viime vuodelta osinkoa Tampereen kaupungille 0,5 milj. euroa.

Särkänniemessä vieraili viime kesänä 554 000 asiakasta, mikä on 12 prosenttia enemmän kuin edeltävänä kesänä. Koko huvipuistoalan kävijämäärä laski samana aikana noin 2 prosenttia.

Särkänniemen hallituksen puheenjohtajan, Sofia Vikmanin mukaan Särkänniemen uusi strategia ja sen toteutuksen nopea aloittaminen ovat olleet keskeisiä muutoksen ja tuloskäänteen tekijöitä.

– Yhtiössä on nyt tehty modernin hallitustyöskentelyn käyttöönotto, talouden kuntoon saattaminen ja uusi asiakaslähtöinen kasvustrategia, sanoo Vikman Särkänniemen tiedotteessa.

Huvipuisto onnistui Vikmanin mukaan vastaamaan yleisön toiveisiin. Niitä aiotaan kuunnella jatkossakin.

– Hyvän tuloksen ansiosta asiakkaiden toivoma uusi hurja huvilaite X oli mahdollista toteuttaa jo tälle kaudelle. Pystymme pitämään hinnat viime vuoden tasolla ja säilyttämään ilmaisen sisäänpääsyn.

Särkänniemi pyrkii houkuttelemaan entistä enemmän asiakkaita myös illalla. Tulossa on myös uusi edullisempi iltaranneke ja pidennettyjä ilta-aukioloja.

Lokakuussa Särkänniemi kertoi sulkevansa kiistellyn delfinaarionsa. Delfiinien uusi sijoituspaikka ei ole vielä tiedossa.