Nettistudio: Kankaanniemi ja Honkonen toivovat nelostierahaa lisäbudjettiin

Keski-Suomessa on edelleen epäselvää, päästäänkö nelostietä korjaamaan välillä Kirri-Tikkakoski. Tänään Yle Jyväskylän nettistudiossa keskustelleet kansanedustajat perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi ja keskustan Petri Honkonen uskovat lisäbudjetin tuovan ratkaisun ongelmaan.

Petri Honkonen
Kankaanniemi ja Honkonen Yle Jyväskylän Nettistudiossa.
Yle Jyväskylän Nettistudiossa vierainan kansanedustajat Toimi Kankaanniemi (ps.) ja Petri Honkonen (kesk.). Keskustelua isännöi Pekka Autio.

Nelostien kunnostukselle Kirrin ja Tikkaosken välillä on valmiit moottoritiesuunnitelmat. Vain rahat puuttuvat. Toiveita oli asetettu hallituksen kevään kehysriiheen, mutta sieltä ei rahoitusta löytynyt.

Hallituspuolueiden kansanedustajat Toimi Kankaanniemi (ps.) ja Petri Honkonen (kesk.) asettavat toiveensa lisäbudjettiin.

– Tälle kaudelle on varattu runsaan kolmen sadan miljoonan euron potti, ja meidän yhteinen tahtomme on, että saamme tämän Kirri-Tikkakoski -välin lisäbudjettiin, sanoo Kankaanniemi.

– Me lobbaamme kovaa hallituksen suuntaan, säestää Honkonen.

Lobbauksesta huolimatta rahoja ei kuitenkaan budjettiriihessä saatu.

– Tietysti voi katsoa mistäpäin ministereitä on, se olis kuitenkin valtioneuvoston päätös eikä eduskunnan. (Liikenne- ja viestintäministeri) Anne Berner on Oulun suunnalta, Itä-Suomesta on monta ministeriä, ja Lahden seutukin sai rahaa, sanoo Kankaanniemi.

– Kaikki alueet tietenkin lobbaavat omien hankkeidensa puolesta. Ei se meitä lannista, että budjettiriihessä kävi niin kuin kävi, sanoo Honkonen.