1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Rauhoitettujen, täytettyjen eläinten myynnistä tuomittiin sakkoja

Täytettyjä ja rauhoitettuja eläimiä netissä kaupitellut mies on tuomittu sakkoihin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Eläimet olivat aiemmin Kaavilla koulukäytössä.

Varaston hyllyillä irvistää myös kaksi ketunpoikasta. Vanhat ja huonokuntoisetkin eläinnäytteet ovat tutkimuksen kannalta tärkeitä, sillä niistä voidaan myöhemmin saada tärkeitä dna-tietoja. Kuva: Anna Sirén / Yle

Yksi henkilö on tuomittu sakkorangaistukseen rauhoitettujen, täytettyjen eläinten nettimyynnistä. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi syytetyn maksamaan 20 päiväsakkoa eli yhteensä 460 euroa luonnonsuojelurikkomuksesta ja metsästyslain säännösten rikkomisesta.

Syytteiden mukaan mies ei ollut huolimattomuuttaan ottanut selvää säädöksistä ja oli laittanut nettiin myyntiin täytettyjä lintuja ja nisäkkäitä, joista valtaosa on Suomessa rauhoitettuja. Hän oli myös jättänyt noudattamatta riistan kauppaa koskevaa kieltoa ja rajoitusta kaupittelemalla netissä täytettyjä pyytä, metsoa ja kolmea teertä.

Kaupitellut eläimet ovat olleet aiemmin Kaavilla koulukäytössä. Tutkinnassa poliisi takavarikoi 44 täytettyä eläintä. Rauhoitetut eläimet tuomittiin menetettäväksi valtiolle ja vapaasti kaupattavat eläimet palautetaan Kaavin kunnalle.