Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder jatkaa tehtävässään

Puheenjohtajapestinsä uusinut Sture Fjäder haluaa Akavasta kaikkien korkeakoulutettujen edunvalvontajärjestön. Akava teki henkilövalintansa tiistaina liittokokouksessa Helsingissä.

Kotimaa
Sture Fjäder
Sture FjäderJarno Kuusinen / AOP

Korkeakoulutettujen työmarkkinajärjestön Akavan johdossa jatkaa Sture Fjäder. Akavalaiset valitsivat Fjäderin uudelleen tehtävään liittokokouksessa tiistaina iltapäivällä Helsingissä.

Fjäder on johtanut Akavaa vuodesta 2011.

Fjäder sanoi tiistaina liittokokousseminaarissa, että Akava on kasvussa ja järjestön strategiana on olla kaikkien korkeakoulutettujen edunvalvontajärjestö. Akavassa on nykyään lähes 610 000 jäsentä.

– Meihin otetaan koko ajan yhteyttä, Fjäder sanoi.

Aiemmin Fjäder on puhunut sen puolesta, että Suomessa olisi tulevaisuudessa kaksi suurta ammattijärjestöä: SAK:n ja STTK:n yhdistymisestä syntyvä uusi jättijärjestö ja Akava. Akava keräisi jäsenikseen myös kaikki ammattikorkeakoulun käyneet.

Nykyään STTK:n jäsenistä on ammattikorkeakoulun käyneitä noin viidesosa. Akavassa heitä ovat muun muassa tradenomit, insinöörit ja terveydenhoitajat.

Kireä verotus ei kannusta

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder arvosteli tiistaina Suomen verotusta liian kireäksi. Fjäder sanoi Akavan liittokokousseminaarissa Helsingissä, että verotus ei kannusta riittävästi osaajia etenemään urallaan.

– Verotus on Suomessa kireämpää kuin missään muussa Pohjoismaassa. Verotus ei myöskään kannusta osaajiamme jäämään Suomeen, Fjäder sanoi.

Akava sanoo, että hallituksen lupaamien mahdollisten verokevennysten on hallitusohjelman mukaisesti koskettava kaikkia palkansaajaryhmiä.

Akavan mielestä ylin työtuloihin kohdistuva rajaveroaste pitää laskea 50 prosenttiin. Nykyään ylin rajaveroprosentti on hieman yli 60 prosenttia.

Korjattu 26.5.2016 klo 13:19: Aiemmin artikkelissa kutsuttiin virheellisesti lastentarhanopettajia ja sosiaalityöntekijöitä ammattikorkeakoulun käyneiksi, vaikka he saavat koulutuksensa yliopistossa.