Syyttäjälaitos myllerretään yhdeksi virastoksi – irtisanomisilta vältytään

Syyttäjälaitos organisoidaan uusiksi, mutta henkilöstöä tai toimipaikkoja ei ole oikeusministeriön mukaan tarkoitus vähentää. Nykyiset kymmenen syyttäjänvirastoa korvataan neljällä alueellisella yksiköllä.

politiikka
Valtakunnansyyttäjänvirasto -kyltti
Nykyisen Valtakunnansyyttäjäviraston korvaa keskushallintoyksikkö, sekä neljä alueellista yksikköä.Yle

Syyttäjälaitos organisoidaan yhdeksi virastoksi vuoden 2018 alussa, oikeusministeriö kertoo tiedotteessa. Nykyisen Valtakunnansyyttäjäviraston korvaa keskushallintoyksikkö sekä neljä alueellista yksikköä, jotka tulevat vastaamaan syyttäjälaitoksen operatiivisesta toiminnasta.

Edellisen kerran syyttäjälaitos myllerrettiin perusteellisesti vuonna 2008, kun käyttöön otettiin nykyinen organisaatio.

Nykyisessä mallissa Valtakunnansyyttäjävirasto toimii keskushallintovirastona ja Manner-Suomi on jaettu kymmeneen syyttäjänvirastoon, jotka käsittelevät oman alueensa rikosasiat. Ahvenanmaalla toimiva maakunnansyyttäjänvirasto säilyy entisellään myös uudistuksen jälkeen.

Uudistuksella haetaan syyttäjien työn tehostamista. Henkilöstöä tai toimipaikkoja ei ole oikeusministeriön mukaan tarkoitus vähentää uudistuksen yhteydessä.

Eduskuntaan hallituksen esityksen on tarkoitus mennä keväällä 2017.