1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kevään uusi lämpöennätys: Lammilla +26,4 astetta

Helleraja on rikottu tänään seitsemällä paikkakunnalla. Vielä keskiviikkona voidaan yltää hellelukemiin, mutta torstaina sää viilenee myös etelässä.

Kotimaan uutiset
Voikukkapeltoa.
Ismo Pekkarinen / AOP

Tänään tiistaina on vietetty vuoden toista hellepäivää. Päivän korkein lämpötila, 26,4 astetta, mitattiin Hämeenlinnan Lammilla Evon havaintoasemalla. Se on samalla koko kevään ylin lämpötila Suomessa.

Elohopea kipusi iltapäivän mittaan hellelukemiin kaikkiaan seitsemällä paikkakunnalla. Kouvolan Utissa mitattiin 26,0 astetta ja Kokemäen Tulkkilassa 25,8 astetta.

Ensimmäisen kerran helleraja rikottiin tänä keväänä kaksi viikkoa sitten 10. toukokuuta. Silloin lämpötila ylsi 25,3 asteeseen Mäntsälässä.

Lapissa selvästi koleampaa

Lämpimästä ja aurinkoisesta säästä on päästy nauttimaan tänään maan etelä- ja itäosissa Lounais-Suomesta Kainuuseen ulottuvalla alueella.

Pohjanlahdelta Itä-Lappiin ulottuu rintamavyöhyke, jonka kohdalla tulee vähäisiä sateita. Saderintaman pohjoispuolelle Lappiin on virrannut kylmempää ilmaa, ja siellä lämpötilat ovat jääneet alle 15 asteeseen.

– Siinä on selvä lämpötilaero. Pohjoisessa on aika koleaa ja etelässä selvästi tavanomaista lämpimämpää, kertoo Ylen meteorologi Pauliina Kuokka.

Torstaina alle 20 astetta

Huomenna keskiviikkona voidaan vielä yltää hellelukemiin Etelä- ja Itä-Suomessa. Sateiden ja sadekuurojen rintama liikkuu kohti etelää ja ulottuu keskiviikkona maan länsiosista Kainuuseen.

Torstaina pilvisyys lisääntyy ja sää viilenee myös maan etelä- ja itäosissa. Lämpötilat jäävät torstaina etelässäkin alle 20 asteen, Kuokka arvioi.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä
Lue seuraavaksi