1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Jos Twitter-kansa saisi päättää, olisi seuraava James Bond nainen - "It's Bond, Jane Bond"

Twitterissä on supistu #NextBond-tunnisteen alla seuraavasta James Bondin esittäjästä. Yllättäen Daniel Craigin seuraajaksi on ehdotettu Salaiset kansiot -sarjasta tunnettua Gillian Andersonia. Anderson on itse ottanut osaa keskusteluun.

Gillian Anderson kuvattuna vuonna 2014. Kuva: Facundo Arrizabalaga / EPA

Kuka täyttäisi James Bondin saappaat seuraavaksi? Siitä elokuvasarjan fanit ovat käyneet Twitterissä#NextBond (siirryt toiseen palveluun)-tunnisteen alla vilkasta keskustelua. Yllättäen esiin nousi uusi nimi Gillian Anderson. Jos sosiaalinen media saisi päättää, seuraava Bond olisi nainen, uutisoiThe Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Anderson tunnetaan erityisesti roolistaan FBI-agentti Dana Scullyna Salaiset kansiot -sarjasta. Sarja on ollut jälleen ajankohtainen, kun Suomessakin esitettiin alkuvuodesta sen uusi, kymmenes tuotantokausi. Anderson on toiminut myös kirjailijana, ohjaajana, tuottajana ja aktivistina.

Anderson on heittänyt myös oman kommenttinsa keskusteluun twiittaamalla eteenpäin kuvan Bond-elokuvajulisteesta, johon hänet on kuvankäsittelyllä lisätty. Eleen on spekuloitu kertovan Andersonin halukkuudesta ottaa rooli vastaan, mikäli sitä hänelle tarjottaisiin.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Keskustelu seuraavasta 007:n esittäjästä on ollut polveilevaa. Roolia on pedattu painokkaimmin Luther-sarjasta tutulle Idris Elballe. #NextBond-tunnisteen alla käydyssä keskustelussa moni kannattaa Elban valintaa, koska tällöin Bondia esittäisi ensimmäistä kertaa musta näyttelijä. Elba itse on puolestaan kertonut julkisuudessa, ettei halua enää kommentoida asiaa. Rooliin on ehdotettu myös Tom Hiddlestonia, Michael Fassbenderia ja Tom Hardyakin.

Julkisuuteen ei ole vielä kerrottu varmaa tietoa seuraavasta Bond-näyttelijästä.