Kotkalaispojat ja pukudraama nostivat Kotkan teatterin katsojalukuja

Kotkan kaupunginteatterin näytäntökausi päättyi nousujohteisesti, sillä huhtikuun kävijämäärä teatterissa oli suurempi kuin kertaakaan huhtikuussa 19 vuoteen. Ylpeys ja ennakkoluulo sekä Pertsa ja Kilu osoittautuivat menestyksiksi.

Kotkan kaupunginteatteri
Äiti ja neljä tytärtä teatterinäytelmässä lavalla.
Minna Heikura / Yle

Kotkan kaupunginteatterin esityksissä kävi päättyneellä näytäntökaudella runsaat 30 000 katsojaa.

Määrä on hieman viimevuotista pienempi. Teatterin kävijämäärät ovat viime vuosina supistuneet noin kymmenen vuoden takaisista huippukausista noin 10 000 kävijällä.

Markkinointipäällikkö Eeva-Liisa Kuokka toteaa, että taustalla on muun muassa ryhmämatkojen supistuminen.

– Uusi eläkeläissukupolvi ei suosi entiseen tapaan bussimatkoja teatteriin, vaan hakee kulttuurielämyksiä mieluummin pienemmissä ryhmissä, markkinointipäällikkö Eeva-Liisa Kuokka luonnehtii.

Kotkan kaupunginteatterin näytäntökausi kuitenkin päätyi nousujohteiseksi, sillä huhtikuun kävijämäärä teatterissa oli suurempi kuin kertaakaan huhtikuussa 19 vuoteen.

– Molemmat ensi-illat, Ylpeys ja ennakkoluulo sekä Pertsa ja Kilu, olivat menestyksiä, Eeva-Liisa Kuokka sanoo.

Syksyllä Kotkan kaupunginteatteri aloittaa näytäntökautensa Saturday Night Feverillä syyskuun alussa. Marraskuussa on luvassa Suomi99-revyy ravintola Kairossa. Tämä esitys rakennetaan juhlistamaan Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa, jota vietetään ensi vuonna.