1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lukio

Katso koko Suomen yo-tulokset – näin lukiot pärjäsivät

Parhaat arvosanat kirjoitettiin tänä vuonna Espoon Etelä-Tapiolan lukiosta.

lukio
Ylioppilastutkintotodistus
Tapio Rissanen / Yle

Kevään ylioppilaista parhaiten menestyivät Etelä-Tapiolan lukion, Ressun lukion ja Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun oppilaat.

Kymmenen parhaimman lukion joukkoon kiilasi vain yksi lukio pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, yhdeksänneksi Puolalanmäen lukio Turusta.

Tiedot perustuvat Ylioppilastutkintolautakunnan julkaisemaan materiaaliin. Siinä lukiot on laitettu järjestykseen tämän kevään ylioppilaiden menestymisen perusteella.

Vertailu perustuu ylioppilastutkinnon neljän pakollisen aineen pistemäärien keskiarvoon. Laudaturista saa 7 pistettä ja approbaturista 2 pistettä. (L=7, E=6, M=5, C=4, B=3, A=2 ja I=0.)

Äidinkielen koe on kaikille pakollinen. Muut kolme pakollista koetta kokelas valitsee toisesta kotimaisesta, yhdestä vieraasta kielestä, matematiikasta ja reaaliaineista.

Viime vuonna ykkönen oli Enontekiön lukio, mutta sieltä kirjoitti vain yksi oppilas. Seuraavina kärjessä olivat viime vuona espoolainen Etelä-Tapiolan lukio, helsinkiläinen Ressun lukio ja Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu. Edellisvuonna nämä kolme lukiota olivat kärjessä samassa järjestyksessä.

Voit järjestää taulukkoa klikkaamalla sarakkeita. Voit myös hakea taulukosta yksittäistä koulua.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Voit järjestää taulukkoa klikkaamalla sarakkeita. Voit myös hakea taulukosta yksittäistä koulua.Lähde: Ylioppilastutkintolautakunta
Lue seuraavaksi