Kakolanmäen tornitalon alue syyniin – lautakunta jätti kaavamuutoksen pöydälle

Turun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta jätti tiistaina suunnitelman "Kakolan tornista" pöydälle. Verkaranta Kiinteistöt anoo kaupungilta kaavamuutosta, joka mahdollistaisi jopa 26-kerroksisen talon rakentamisen Kakolanmäelle. Lautakunta järjestää alueella katselmuksen.

Kakolanmäki
Kakola.
Valtteri Lähteenmäki

Turun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta jalkautuu Kakolanmäelle tutustumaan tornitalon kaava-alueeseen. Lautakunta päätti tiistaina, että se jättää hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelman pöydälle ja järjestää paikalla katselmuksen.

Keskusvankilan alueen ostanut Verkaranta Kiinteistöt anoo kaupungilta kaavamuutosta, joka mahdollistaisi jopa 26-kerroksisen talon rakentamisen. Varsinais-Suomen liiton, Ely-keskuksen ja Museokeskuksen mielestä tornitalo olisi ristiriidassa valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön arvojen kanssa.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja, kokoomuksen Niko Aaltonen kommentoi tornitaloa Yle Turulle tiistaina ennen lautakunnan kokousta. Aaltonen pitää hanketta (siirryt toiseen palveluun) mielenkiintoisena avauksena. Hänen mielestään suunnitelmaa ei ole syytä torjua suoralta kädeltä, vaan sitä pitää jatkojalostaa kaavaluonnoksen yhteydessä.