Bussilla kohti Espoota: Microsoftin työntekijät eivät tiedä, mihin ovat matkalla

Työnantaja on kutsunut Microsoftin työntekijät infotilaisuuteen Espooseen. Koollekutsumisen pelätään tietävän huonoja uutisia. Helsingin Sanomien mukaan Microsoft lopettaa puhelinten suunnittelun ja valmistuksen globaalisti.

talous
Microsoftin pääkonttori Keilaniemessa
Ismo Pekkarinen / AOP

Tietotekniikkayhtiö Microsoftin Tampereen työntekijät ovat tällä hetkellä syvän epätietoisuuden vallassa. He ovat matkalla bussilla Tampereelta Espooseen työnantajan infotilaisuuteen. Ylen tietojen mukaan osa työntekijöistä on jäänyt seuraamaan tilaisuutta etänä.

Tampereella on vajaat 1 000 Microsoftin työntekijää.

Varaluottamusmiehet Susanna Konttinen ja Juha Reijasto kertovat, että he eivät tiedä infon sisällöstä mitään. Konttisen mukaan yhtiö ei ole aiemmin kutsunut Tampereen työntekijöitä Espooseen, ainakaan vastaavassa mittakaavassa.

Yle ei ole toistaiseksi tavoittanut ylempien toimihenkilöiden pääluottamusmies Kalle Kiiliä.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n alan vastaava asiamies Hannu Takala uumoilee, että kaikkien työntekijöiden koollekutsuminen tietää huonoja uutisia. Hänen käsityksensä mukaan myös Microsoftin Espoon työntekijät ovat samassa infossa.

Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan Microsoft olisi lopettamassa puhelimien suunnittelun ja valmistuksen globaalisti. Suuri osa Suomessa työskentelevistä menettäisi työpaikkansa. HS:n tieto perustuu asiasta hyvin perillä olevaan lähteeseen.

Microsoft osti Nokian kännykkäliiketoiminnan kaksi vuotta sitten ja ilmoitti vähentävänsä puhelinbisneksestä maailmanlaajuisesti 8 000 ihmistä. Yhtiö kertoi myös lopettavansa Salon toimipisteen toiminnan ja siirsi työtä ja väkeä Espooseen ja Tampereelle.

Tampereen työntekijöiden kuljettamisesta Espooseen kertoi ensimmäisenä Aamulehti (siirryt toiseen palveluun).