Joensuun uusi normaalikoulu Rantakylään

Savonlinnan opettajankoulutuksen siirtyessä Joensuuhun tarvitaan lisää harjoittelupaikkoja opiskelijoille. Tästä syystä Joensuusta on etsitty sopivaa paikkaa toiselle normaalikoululle. Nyt yliopisto on päättänyt sijoittaa normaalikoulun Rantakylään.

Normaalikoulu

Itä-Suomen yliopiston toinen normaalikoulu rakennetaan Rantakylään. Kaupunki ehdotti koulun sijoituspaikaksi joko Rantakylää tai Pielisjoen koulua Karsikossa.

Yliopisto valitsi näistä Rantakylän, johon suunnitteilla on noin 360 oppilaan normaalikoulu. Normaalikouluun tulee vuosiluokat 1.-9. Toiselle normaalikoululle on tarvetta, koska Itä-Suomen yliopiston päättänyt siirtää opettajankoulutuksen Savonlinnasta Joensuun kampukselle.

Lisäksi kaupungin suunnitelmissa on rakentaa uuden liikunnan monitoimihallin yhteyteen lisää luokkatiloja Pataluodon yhtenäiskoulun laajentumista varten. Liikuntatilat ovat molempien koulujen käytettävissä.

Normaalikoulun on määrä valmistua vuoden 2018 loppuun mennessä. Monitoimihalli ja Pataluodon koulu laajennus on tarkoitus tehdä jo aiemmin. Kaupungin mukaan kouluratkaisut toteutetaan ilman irtisanomisia, henkilökuntaa sijoitetaan tarpeen mukaan uudelleen.

KORJATTU 26.5.2016 klo 5.22: Karsikossa sijaitsevan koulun nimi korjattu Pielisjoen kouluksi.