Microsoftin tamperelainen työntekijä: "Nyt ei tarvitse jännittää jääkö taloon vai ei"

Osa Tampereella työskentelevistä Microsoftin työntekijöistä ei lähtenyt bussikyydillä Espooseen vaan seurasi Suomen toimintojen lopettamisinfoa Hervannassa. Tunnelmat olivat tiedotustilaisuuden jälkeen apeat.

talous
Matleena Piesala työpisteensä edessä Hervannassa.
Moni Microsoftin tampereen yksikön työntekijöistä osasi odottaa yt-uutista. Päätöksen rajuus kuitenkin yllätti mm. Matleena Piesalan.

Microsoftin Tampereen yksikön työntekijät poistuivat tiedotustilaisuudesta Hervannasta työantajan antamat ruskeat eväsnyssykät ja vesipullot mukanaan. Osalle Suomen toimintojen alasajo tuli yllätyksenä, osa oli osannut odottaa sitä, sillä markkinatilanne on ollut vaikea pitkään.

Eväspussi miehen kädessä
Microsoftin Suomen toimintojen lopettamisinfossa irtisanottaville jaettiin eväspussi.Petri Aaltonen / Yle

Ylen toimittajan kysymyksiin vastaillaan myös monimielisillä heitoilla.

– Startuppia perustamaan tässä.

– Saattaapa olla, että riipasen kovat kännit, huikkaa eräs ohikulkeva Microsoftin työntekijä.

Matleena Piesala sanoo ottaneensa uutisen vastaan hyvin sekalaisin tunnelmin.

– Onhan se todella raju uutinen. Mutta toisaalta tässä on nyt yt-putkessa oltu vuosikaudet. Tämänkertainen on sillä tavalla helpompi, että ei tarvitse jännittää jääkö taloon vai ei. Tämä on kaikkien osalta aika lailla selvä peli.

Piesala toivoo ja uskoo uudelleentyöllistymiseen.

– Monessa sopassa keitettyjä monen asian ammattilaisia löytyy. Pistäkää hyvät työnantajat soitellen, yhteystiedot löytyy LinkedInistä, Piesala heittää.

Hannu Sauvalalle uutinen tuli vähän puun takaa. Hän sanoo odottaneensa isoja uutisia vuosi sitten, mutta nyt hän oletti, että bisnekset jatkuvat. Hän kuitenkin uskoo, että töitä Tampereen seudulta löytyy.

– Nyt on NFC payments sertifiointiekspertti vailla töitä, ammattilainen. Pitää varmaan katsoa uutta jatkoa ja suuntaa elämässä eteenpäin.

Juttua korjattu 26.5. kello 7:45: muutettu toisen haastateltavan sukunimi oikeaksi.