Valtiovalta auttaa Microsoftilta irtisanottavia

Hallitus selvittää rahan hakemista Euroopan globalisaatiorahastolta ja lupaa taata työ- ja elinkeinotoimistojen kyvyn hoitaa tilannetta.

politiikka
Microsoftin työntekijöitä Metro-Areenalla Espoossa keskiviikkona.
Microsoftin työntekijöitä Metro-Areenalla Espoossa keskiviikkona.Petteri Paalasmaa / AOP

Työ- ja elinkeinoministeriö aikoo tukea Microsoftilta työttömiksi jäävien työllistymistä. Näin sanoo oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.).

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei varsinaisesti yllättynyt Microsoftin yt-ilmoituksesta. Hänen mukaansa ikäviä päätöksiä osattiin ennakoida, ja pääministeri itse keskusteli Microsoftin johdon kanssa jo eilen tiistaina.

Kaikesta huolimatta Sipilä on sillä kannalla, että Suomen työllisyyskehitys on kääntymässä posiiiviseksi.

Nyt, Microsoftin huonojen uutisten jälkeen, hallitus selvittää rahoituksen hakemista Euroopan globalisaatiorahastolta ja lupaa taata työ- ja elinkeinotoimistojen kyvyn hoitaa tilannetta.

Ministeriöllä on kokemusta ICT-osaajien uudelleentyöllistämisessä, TEM sanoo.

– Kyseessä on erittäin vaikea tilanne, koska saman alan ihmisiä on joutunut pois myös Nokialta. Tärkeintä on luoda nopeasti eväitä uusien työpaikkojen löytymiseksi ja syntymiseksi, sanoi elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) tänään Terrafamen rahoitusta koskevassa tiedotustilaisuudessa.

– Meillä on hyvä keskusteluyhteys Microsoftin kanssa. Microsoft on ollut vastuullinen irtisanomisten yhteydessä ja yhteistyössään valtion kanssa.

Microsoft irtisanoo Suomessa 1 350 ihmistä.