Lappeenranta uskoo Ikean tuloon: "Jokainen Suomen kaupunki olisi pannut nimensä tällaiseen paperiin"

Lappeenrannan kaupunki on tähän mennessä sijoittanut 10 miljoonaa euroa Ikean sisustustavarataloa varten valmisteltuun tonttiin. Kaupunginjohtaja pitää investointia edelleen oikeana ratkaisuna. Ikealla on vielä puoli vuotta aikaa ilmoittaa päätöksestään.

IKEA
Ikealle tarkoitettu tyhjä tontti Lappeenrannassa
Tommi Parkkinen/Yle

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva toivoo voimakkaasti, että Ikea aikoo rakentaa tavaratalonsa Lappeenrannan Mustolaan. Ikealle varattu tontti on tällä hetkellä tyhjillään.

Ikea on kertonut tekevänsä lopullisen sijoituspäätöksen vuoden 2016 loppuun mennessä.

– Kaupungilla ei ole tästä asiasta juuri enempää tietoa kuin julkisuudessa on kerrottu. Ikea on suunnitelmistaan hyvin vaitonainen, Jarva sanoo.

Jarva muistuttaa, että sopimus Ikean kanssa on nyt voimassa vuoden loppuun asti. Aiemmin Ikea pyysi Lappeenrannan kanssa tehtyyn sopimukseen vuoden jatkoaikaa ja maksoi oma-aloitteisesti korvauksena sopimuksen jatkosta ja rakentamisen viivästymisestä 262 000 euroa Lappeenrannan kaupungille.

Lappeenrannan kaupunki on tähän mennessä sijoittanut 10 miljoonaa euroa Ikean tonttiin. Jarva seisoo edelleen kaupungin tekemän investointipäätöksen takana.

– Uskon, että jokainen Suomen kaupunki olisi pannut nimensä tällaiseen paperiin, Jarva arvioi.

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva myöntää, että kaupunginjohdossa koetaan turhautumista Ikean päätöksen viipyessä. Koko Mustolan alueen kehittäminen on ollut pitkään kesken.

– Jos kävisi niin, että Ikea luopuisi hankkeestaan Mustolassa, niin tontille kyllä löytyy kysyntää, sanoo kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.