Santtu-Matias Rouvali ylikapellimestariksi myös Göteborgiin

Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali saa luotsattavakseen toisen orkesterin, Göteborgin sinfoniaorkesterin. Hän aloittaa Göteborgin sinfonikkojen ylikapellimestarina vuonna 2017.

kulttuuri
Santtu-Matias Rouvali
Marja Väänänen / Yle

Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali saa luotsattavakseen toisen orkesterin, Göteborgin sinfoniaorkesterin, joka on Ruotsin kansallisorkesteri. Filharmonian tiedotteen mukaan Rouvalin taiteellisen johtajan tehtävät jatkuvat Tampereella silti entiseen malliin.

– Ruotsissa on paljon hienoja muusikoita ja vahva suomalaisedustus. Göteborg on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki, vähän niin kuin Tampere Suomen, mutta molemmat orkesterit on ykkösorkestereita, Rouvali iloitsee.

Santtu-Matias Rouvali on johtanut Göteborgin sinfonikkoja jo useaan otteeseen. Jatkossa kapellimestarin kalenterissa on kuitenkin enemmän Ruotsin-reissuja kuin aikaisemmin.

– Se on tosi lähellä! Mun ymmärtääkseni sieltä tulee suoria lentoja Tampereelle. Niin että tulkaa Ruotsiinkin joskus käymään.

Runsaasti keikkoja ympäri maailmaa

Tampere Filharmonian intendentti Helena Hiilivirta pitää Rouvalin pestiä hienona juttuna.

– Olen asiasta keskusteltaessa huomannut, että Tampere on Santulle aivan yhtä tärkeä kuin aina ennenkin. Siinä mielessä mikään ei muutu, mutta hänen kansainvälisen uransa kannalta tämä on loistava käänne.

Rouvalin aikataulussa on jatkuvasti useita keikkoja orkesterissa ympäri maailmaa. Tulevalla kaudella hän suuntaa muun muassa Lontooseen, Dresdeniin, Berliiniin, Bambergiin, Pariisiin, Minnesotaan ja Cincinnatiin.

Tampere Filharmoniassa Rouvalilla on tällä hetkellä sopimus kesään 2019 saakka, ja Göteborgissa sopimus on tehty neljäksi vuodeksi.