Kuopiolaisyhtiölle merkittävä päänavaus ulkomaille – oppimisympäristöjä energia-alan toimijoille

Teknologiayhtiö Mobie on solminut yhteistyösopimuksen Hongkongissa pääpaikkaansa pitävän IPPF-energiajärjestön kanssa. Tarkoituksena on saada kuopiolaisyhtiön kehittämä digitaalinen koulutusjärjestelmä leviämään järjestön jäsenyrityksiin. Suomessa Mobien oppimisympäristöjä käyttävät muun muassa monet koulut.

Kotimaa
Opetuskäyttöön tarkoitettu tabletti.
Toni Pitkänen / Yle

Kuopiolainen teknologiayhtiö Mobie on solminut tärkeän yhteistyösopimuksen. Kansainvälinen energia-alan järjestö, Kiinan Hongkongissa pääpaikkaa pitävä IPPF (siirryt toiseen palveluun) (The Independent Power Supliers Forum) ja Mobie ovat sopineet yhteistyöstä, jolla kuopiolaisyhtiön kehittämä koulutus- ja perehdyttämisjärjestelmä saataisiin leviämään laajalti järjestön jäsenyritysten käyttöön.

Sopimus avaa Mobielle uusia ovia merkittäviin energia-alan yrityksiin ja organisaatioihin. Yritys tähyääkin jatkossa entistä enemmän vientiin.

Päämarkkina-alue on Aasia, muun muassa Hongkong, Malesia, Indonesia, Filippiinit ja Singapore. Mobie valmistuttaa Kiinassa sopimusvalmistajilla opetus- ja koulutuskäyttöön suunnittelemiaan tablet-tietokoneita.

Aasiassa isot markkinat

Kuopiolaisyhtiön eSmart-koulutus- ja perehdyttämisympäristö on käytössä jo yli sadassa koulussa ja oppilaitoksessa. Suomen lisäksi mukana on myös yksi koulu Hongkongissa.

Mobien toimitusjohtaja Kari Vatanen kertoo, että yhtiö odottaa tällä päänavauksella merkittävää liikevaihdon kasvua. Yksikin toteutuva kauppa Aasiassa voi Vatasen mukaan olla asiakkaana suurempi kuin koko Suomen koulutussektori.

Nykyisellään Mobien liikevaihto on vajaat miljoona euroa ja omia työntekijöitä on kuusi. Yhteistyösopimus IPPF-järjestön kanssa tietänee sitä, että Mobie avaa Aasiaan tukipalvelukeskuksen. Yrityksellä on oppilaitosten lisäksi asiakkaana muun muassa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.