Orpo imagotutkimuksesta: Kokoomuksella peiliin katsomisen paikka

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas, sisäministeri Petteri Orpo vaatii omalta puolueeltaan lisää nöyryyttä ja kykyä perustella tehtyjä päätöksiä.

politiikka
Petteri Orpo
Petteri OrpoJarno Kuusinen / AOP

Kokoomuksen puheenjohtajaksi pyrkivän Petteri Orpon mielestä puolueen on syytä suhtautua vakavasti uusimman puolueiden imagotutkimuksen tuloksiin, joiden mukaan kansalaisten luottamus kokoomukseen on horjumassa.

– Siinä on peiliin katsomisen paikka, ei voi olla tyytyväinen. Meidän täytyy todella miettiä, miten muutamme politiikan tekotapaa ja suuntaa, että voitamme takaisin tavallisten suomalaisten luottamuksen.

Yle Uutiset kertoi keskiviikkoaamuna TNS Gallupin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan puolet kansalaisista mieltää kokoomuksen johdon nyt taitamattomaksi.

Orpon mukaan mielikuvaa kokoomuksesta voidaan parantaa tekemällä asioita toisin. Hänen mielestään vastuun nykytilanteesta kantaa puolueen johto kokonaisuudessaan.

– Pitää pystyä paremmin perustelemaan ihmisille, miksi me näin tehdään. Ihmisten kanssa keskusteleminen täytyy palauttaa takaisin kokoomuksen ohjenuoraksi.

Luottamuksen palauttaminen ei Orpon mukaan tapahdu hetkessä, mutta työ sen eteen on aloitettava heti.

– Luotan siihen, että tämä on tehtävissä, koska meidän arvot ja periaatteet sopivat erittäin hyvin tähän aikaan. Puolueessa on paljon osaamista, ja mielestäni ajamme niitä asioita, joita tässä ajassa tarvitaan.