Oma sääasemakin lyhentää lukiolaisten matkaa pulpetista työelämään

Lempäälän lukiossa on otettu aimo harppaus pulpetista konkreettisen oppimisen ja työelämän pariin. 

Yle Uutisluokka
Kaksi lukiopoikaa seisoo koulun edessä ja katsoo kameraan.
Klikkaa kuvaa ja katso, kuinka sääasema nousee lukion katolle ja mitä lukiolaiset Anton Asikainen ja Aapo Pylkkänen miettivät toisenlaisesta vuodesta.

Lempälän lukion yhteiskuntaopin opettaja Jarmo Lehtinen puhkuu intoa. Kuluvana lukuvuonna opetusta on pistetty kunnolla uusiksi, nuorten omiin ideoihin, toiveisiin ja tavoitteisiin pohjaten.

– Lukioita uudistetaan joka niemennotkossa, mutta Lempäälässä on lähdetty liikkeelle vähän eri pohjalta. Pallo on oikeasti nuorilla. Tämäkin projekti on nuorten omaa käsialaa. Toteutuskin sen mukainen, priima, Lehtinen hehkuttaa.

Kyse on opetushallituksen ja Lempäälän kunnan rahoittamasta työelämähankkeesta. Hankerahoilla on ostettu av-vehkeitä, maksettu nuorten koulutuksia, teetetty paitoja ja maksettu nuorten matkoja. Tyhjin vatsoin ei ole tarvinnut uurastaa, hankerahoilla on saatu vähän "mättöäkin".

Hanke on poikinut mm. kansanedustaja Lauri Ihalaisen kanssa toteutettavan poliittisen vaikuttamisen kerhon, osuuskunnan ja runsaasti työelämäkontakteja. Tiistaina Lempäälän lukion katolle nostettiin sääasema.

– Olemme lähteneet Al Goren ideasta käynnistyneeseen ilmastonmuutosta tutkivaan Globe-hankkeeseen. Keskeinen idea on ytimeltään juuri sitä, mitä haluamme viestiä: nuoret eturiviin! He tekevät huomisen.

Klikkaa kuvaa ja katso, kuinka sääasema nousee lukion katolle ja mitä nuoret miettivät toisenlaisesta vuodesta.