1. yle.fi
  2. Uutiset

Alaikäisen tytön Kempeleessä raiskanneelle vankeustuomio

Oulun käräjäoikeus langetti ulkomaalaistaustaiselle miehelle 2 vuoden 10 kuukauden vankeustuomion. Nuori mies raiskasi 14-vuotiaan tytön Kempeleessä viime marraskuussa. Tapaus nostatti kohua julkisuudessa ja netin keskustelupalstoilla.

Kotimaan uutiset
Oulun käräjäoikeuden istuntosali
Yle

Oulun käräjäoikeus on tuominnut keskiviikkona ulkomaalaistaustaisen miehen 2 vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankeuteen 14-vuotiaan tytön raiskauksesta.

Raiskaus tapahtui Pohjois-Pohjanmaalla Kempeleessä marraskuussa 2015. Oulun käräjäoikeus vangitsi miehen 26.11.2015 todennäköisin syin.

Oikeuden mukaan mies syyllistyi nuorena henkilönä tehtyyn törkeään raiskaukseen ja nuorena henkilönä tehtyyn törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Mies oli teot tehdessään alle 18-vuotias.

Tuomittu on tiennyt tytön olevan alaikäinen. Hän on tehnyt rikokset tarkoituksellisesti ja suunnitelmallisesti käyttäen hyväkseen tytön voimakasta päihtymystilaa.

Tuomittu joutuu maksamaan tytölle kivusta, särystä ja kärsimyksestä 8 000 euron korvaukset sekä oikeudenkäyntikuluja noin 4 000 euroa.

Tuomittu on kiistänyt syyllisyytensä.

Lue seuraavaksi