Yhteisöllisyyttä juoksulenkillä – turvapaikanhakijat kutsuttiin mukaan hikoilemaan

Seinäjokelainen kuntoliikuntaseura kutsui turvapaikanhakijat mukaan hikilenkille heti aamutuimaan. Liikunta on yhteinen kieli, toteaa tempauksesta yhdistyksen puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio.

Kotimaa
Katupoikien ja turvapaikanhakijoiden yhteislenkki Seinäjoella.
Mirva Ekman / Yle

Seinäjokelainen kuntoliikuntaseura Katupojat kutsui torstaina mukaan aamulenkille turvapaikanhakijoita Seinäjoen vastaanottokeskuksesta jo toista kertaa.

– Lenkki meni mukavasti ja oli vähän vaihtelua ja eksotiikkaakin lenkillä, kun mukana oli Syyriasta ja Irakista ja muistakin maista nuoria miehiä juoksemassa. Osa oli kyllä aivan hirmuisia menijöitä, osa hyytyi parin kilometrin kohdalla jo. Näiden nuorten miesten kylmän kestävyyskin tuntui olevan parempi kuin meillä - oikein hämmästeltiin heidän vähää vaatetustaan, meittii Jorma Haapasalmi Katupojista.

Seinäjokelaisen kuntoliikuntaseuran Katupoikien logo takinselässä.
Mirva Ekman / Yle

Kukonlaulun aikaan järjestetylle lenkille lähti mukaan Shihab Ahmed, 25-vuotias insinööri Irakista. Mies saapui Suomeen viime lokakuussa.

– Tuntuu siltä, että olen jo osa suomalaista yhteiskuntaa, kun pääsen juoksemaan suomalaisten kanssa. Tuli tervetullut olo, kun pyydettiin mukaan juoksulenkille. Tämä oli hieno juttu ja kaikki olivat hyvällä tuulella, mies hymyilee.

– Liikunta on yhteinen kieli, ja ajattelimme, että teemme osamme siihen, että turvapaikanhakijat voisivat kotoutua mahdollisimman hyvin. Yhteislenkin avulla saa samalla luotua yhteisöllisyyttä ja hyvää henkeä, toteaa Katupojat ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio.

Seuraava Katupoikien ja vastaanottokeskuksen yhteistapahtuma järjestetään Seinäjoella Tangomarkkinoiden aikana.

Myös Seinäjoen vastaanottokeskuksen johtaja Henrik Mujunen (oik.) lähti mukaan aamulenkille.
Myös Seinäjoen vastaanottokeskuksen johtaja Henrik Mujunen (oik.) lähti mukaan aamulenkille.Mirva Ekman / Yle
Katupoikien ja turvapaikanhakijoiden yhteislenkki lähti matkaan hotelli Sorsanpesältä Seinäjoella.
Katupoikien ja turvapaikanhakijoiden yhteislenkki lähti matkaan hotelli Sorsanpesältä Seinäjoella.Mirva Ekman / Yle