Maijala: Kalevalainen jäsenkorjaus osaksi terveydenhoitoa

Lappilainen kansanedustaja Eeva-Maria Maijala (kesk.) esittää kalevalaisen jäsenkorjauksen saattamista osaksi terveydenhoitoa. Maijalan mukaan kalevalaisella jäsenkorjauksella voidaan säästää rahaa sekä täydentää terveyden- ja sairaanhoitoa.

terveydenhoito
Anssi polvi jälkeen korjauksen. Vertaa peukaloiden asentoa ennen korjausta -kuvaa.YLE / Sari Vähäsarja

– Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat kasvava ongelma paitsi yksityisille ihmisille, niin koko kansakunnalle. Niistä aiheutuvat vuosittain arviolta 3-4 miljardin euron kustannukset yhteiskunnalle. Koska moni ihminen löytää avun kalevalaisen jäsenkorjauksen kautta, on sitä koskevaa tietoa lisättävä ja toimintamahdollisuuksia edistettävä, Maijala sanoo tiedotteessa.

Asiaa esittää myös Perinnehoitojen neuvottelukunta, jonka jäsen Maijala on.

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa hoidetaan kehon tukirakenteiden virheasennoista aiheutuvia kiputiloja ja aineenvaihduntahäiriöitä. Hoito tapahtuu käytännössä pehmytkudoskäsittelyllä. Perinnehoitojen neuvottelukunnan mukaan kalevalainen jäsenkorjaus ei korjaa leikkaushoitoa vaativaa ongelmaa, mutta sen avulla voidaan korjata monta kiputilaa eikä leikkausta ei välttämättä tarvitsekaan tehdä.

Perinnehoitojen neuvottelukunta esittää muun muassa, että kalevalainen jäsenkorvjaus pitäisi saada terveydenhoidon ammattilaisten täydennyskoulutusohjelmiin. Suomessa on noin 400 kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi kouluttautunutta ihmistä. Lisäksi neuvottelukunta lisäisi lääkäreiden koulutukseen fysioterapiaa nykyistä enemmän.