Ammattiliitto JHL pysyy mukana uuden keskusjärjestön valmistelussa

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton edustajisto päätti torstaina, että liitto on valmis osallistumaan SAK:n ja STTK:n yhdistymiseen tähtäävän keskusjärjestön jatkovalmisteluun. Sen sijaan rakennusinsinöörien ja -arkkitehtien RIA:n liittohallitus päätti lopettaa keskusjärjestöön liittyvän selvitystyön.

Kotimaa
JHL:n logo.
Yle

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on valmis jatkamaan uuden jättijärjestön valmistelua. JHL:n edustajisto päätti torstaina Helsingissä, että liitto osallistuu SAK:n ja STTK:n yhdistymiseen tähtäävän keskusjärjestön jatkovalmisteluun, jos liitot päättävät kesäkuun alun kokouksessaan viedä asiaa eteenpäin.

SAK:laisessa JHL:ssä on lähes 225 000 jäsentä.

Sen sijaan rakennusinsinöörien ja -arkkitehtien RIA jää pois keskusjärjestön valmistelutyöstä. RIA:n liittohallituksen mukaan uudella keskusjärjestöllä ei ole toimintaedellytyksiä muun muassa siksi, että suurin osa STTK:n jäsenliitoista on päättänyt lopettaa valmistelun.

Tiedotteen mukaan RIA on ollut tyytyväinen nykyisen keskusjärjestönsä STTK:n toimintaan. RIA:lla jäseniä on yli 10 000.

Aiemmin uuden jättijärjestön valmistelusta ovat luopuneet STTK:laiset Jyty, Pardia ja Tehy. SAK:laisista liitoista uuden keskusjärjestön valmistelusta on irtautunut auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT.