Kodinkoneketju avasi Kuopiossa – jonot ylsivät naapuritontille saakka

Ensimmäiset jonottajat saapuivat paikalle jo puoli kuudelta aamulla. Liikkeelle heidät sai ennennäkemätön pelikonsolitarjous.

Pelikonsolit ja konsolipelit
Ihmisiä kodinkoneliikkeen ovien edessä.
Anu Pöntinen / Yle

Kodinkoneketju Powerin avajaiset vetivät väkeä torstaiaamuna Kuopiossa. Epävakaisesta säästä huolimatta hieman ennen ovien avautumista jono mellakka-aidoin rajatuilta ovilta Volttikadulle venyi lähes kahdensadan metrin mittaiseksi, aina naapuritontille asti.

Ensimmäisinä jonossa seisoneet Niilo Remes ja Samuli Kauppinen tulivat paikalle jo puoli kuudelta. Toiveissa molemmilla oli muun muassa uusi pelikonsoli.

– Heräsimme viideltä ja tulimme saman tien tähän jonoon. Vähän jäi yöunet lyhyeksi, mutta kyllä tämän kestää, Kauppinen hymyili.

Ennen ovien avautumista jonottajien ostoslista ehti hieman pidentyä, kun sukulaiset kuulivat heidän olevan jonossa kärkipaikoilla.

– Nyt mukaan on lähdössä sitten hiustenkiharrinta, pesukonetta, läppäri ja kuulokkeet, pojat luettelevat.

Kolea aamu yllätti monet jonottajat, ja seitsemän aikaan varhaisimmille odottajille käytiin tarjoamassa yhtiön puolesta jo hieman kahvia.

Jonotuskin voi olla elämys

Moni oli osannut jo varautua jonotukseen, ja oli lähinnä testaamassa, vieläkö tarjoustuotteita on jäljellä. Yksi heistä oli Anna Parkkinen, joka tuli paikalle netistä löytäneensä kameran perässä.

– Onhan tämä tosin tapahtumanakin ihan hauska, ei ole tullut ennen tällä tavalla jonotettua, puoli yhdeksän aikaan paikalle saapunut Parkkinen sanoi.

Sisälle liikkeeseen päästettiin kerralla vain noin 60 henkilöä, jotta yhteentörmäyksiltä vältyttäisiin. Moni yritti livahtaa myös jonon ohi, mutta järjestysmiehet palauttivat heidät nopeasti takaisin jonon perälle.

Uusi jonotus oli edessä luonnollisesti kassalla. Kaikki sujui kuitenkin sisällä rauhallisesti.

– Tulin tänne suoraan yövuorosta. Kävin vähän ostelemassa lahjoja, ja löysin onneksi nopeasti kaiken haluamani, huokasi Elina Ålander.

Halvoilla hinnoilla ratsastava tanskalainen Power on Suomessa avannut Kuopiota aiemmin liikkeitä lähinnä eteläiseen Suomeen. Jonoissa on vietetty parhaimmillaan jopa kokonainen yö.