1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puut

Nelostien varteen istutetaan tuhansia puita ja pensaita Rovaniemellä

Valtatie 4:n maisemointi aloitettiin viime viikolla. Vihertöiden aikana istutetaan satoja koivuja, mäntyjä ja tervaleppiä. Istutettavaksi valikoitui isokokoisia puita, jotka ovat pienempiä paremmassa suojassa ilkivallalta.

puut
nelostie Rovaniemi istustukset
Jarmo Honkanen / Yle

Vihertöiden aikana paljon alueita nurmetetaan, noin 700 puuta istutetaan pääasiassa päätien varrelle ja noin 4300 pensasta laitetaan kasvamaan kevyen liikenteen väylien läheisyyteen.

Vihertöitä tehdään Eteläkeskuksen kohdalta Erottajalle saakka. Eteläkeskuksen kohdalla olevat isot luiskat metsitetään. Katujen osalta suuritöisin paikka on Viirinkankaantien ja Ahkiomaantien kohdalla, minne istutetaan huomattava määrä puita ja pensaita.

Liikenneviraston projektipäällikön Keijo Heikkilän mukaan puu- ja pensaslajit ovat Rovaniemellä ennestään tuttuja. Koivujen, mäntyjen, kuusien ja pihlajien lisäksi joukosta löytyy uudempi tulokas tervaleppä.

– Meillä on aika isokokoisia nämä puut. Ne eivät ole niin ilkivaltaherkkiä kuin pienemmät puut. Toivotaan että puut ja pensaat saa olla rauhassa, kasvaa ja tuoda sitä viihtyvyyttä, mitä niillä on haettu.

Nelostien maisemointi aloitettiin viime viikolla. Suurin osa istutustöistä saadaan tehtyä juhannukseen mennessä.

– Joitakin töitä jää loppukesään, koska meillä on pohjoispäässä siltatöitä vielä kesken, Heikkilä sanoo.

Lue seuraavaksi