Metsähallituksen uuteen hallitukseen kolme lappilaista

Metsähallituksen uuteen hallitukseen on nimitetty kolme lappilaista, ex-kansanedustaja Simo Rundgren sekä Lappset Groupin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo. Henkilöstön edustajana jatkaa metsänhoitaja Pertti Itkonen.

Metsähallitus
Johanna Ikäheimo ja Simo Rundgren
Lappset Group ja Suomen Keskusta

Hallitus on nimittänyt Metsähallitukselle uuden lainsäädännön mukaisen hallituksen. Hallituksen jäsenmäärä kasvoi seitsemästä kahdeksaan. Hallitus on valittu vajaaksi kolmeksi vuodeksi.

Hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen. Varapuheenjohtaja on vesihallintojohtaja Kai Kaatra maa- ja metsätalousministeriöstä.

Kesäkuun alussa aloittavassa hallituksessa istuvat:

- ylijohtaja Helena Säteri, ympäristöministeriö

- metsänhoitaja Pertti Itkonen, Metsähallituksen henkilöstön edustaja (Akavalaisten yhteistyöryhmä)

- kunnanhallituksen puheenjohtaja Simo Rundgren, Kolari, alueiden edustaja

- hallituksen jäsen Tuija Soanjärvi, Affecto

- hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo, Lappset Group Oy

- tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen, Luonnonvarakeskus

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan hallituksen kokoonpanossa on otettu huomioon tuntemus Metsähallituksen tehtävistä ja liiketaloudesta.

Metsähallituksella on suuri merkitys aluetaloudelle erityisesti Pohjois- ja Itä-Suomessa. Uudessa hallituksessa on yksi alueiden edustaja, keskustan es-kansanedustaja Simo Rundgren Kolarista.

Metsähallituksen tehtävänä on käyttää, hoitaa ja suojella hallinnassaan olevaa valtion maa- ja vesiomaisuutta kestävästi. Tässä tehtävässä sen tulee toimia tuloksellisesti, ministeriön tiedote lisää.

Metsähallituksen uusi hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran kesäkuussa.

Korjattu kello 15.12 Lisätty kolmas hallitusjäsen Pertti Itkonen.