1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Helsingin yliopiston irtisanomiset ohi – 371 sai lähteä

Helsingin yliopisto on irtisanonut 371 työntekijää. Irtisanomisten lisäksi yliopiston työntekijämäärä pienenee ensi vuoden loppuun mennessä eläköitymisten ja vapaaehtoisesti lähtevien myötä.

Kuva: Marja Väänänen / Yle

Helsingin yliopisto tiedottaa saaneensa koko henkilöstöä koskevat irtisanomiset päätökseen. Yliopisto irtisanoi yhteensä 371 työntekijää, joista 48 on opetus- ja tutkimushenkilöstöä ja loput 323 muuta henkilöstöä.

Irtisanomisten lisäksi yliopiston työntekijämäärä pienenee, kun työntekijöitä jää eläkkeelle ja lähtee vapaaehtoisesti. Ensi vuoden loppuun mennessä yliopistolta jää eläkkeelle yli 200 henkilöä, joiden paikkoja ei täytetä. Näistä opetus- ja tutkimushenkilöstöä on noin 60 ja muuta henkilöstöä noin 170, yliopisto tiedottaa.

Kaikkiaan Helsingin yliopisto arvioi sen henkilöstömäärän pienenevän noin tuhannella työntekijälle vuoden 2020 loppuun mennessä.

Henkilöstövähennykset tuottavat yliopistolle noin 47 miljoonan euron vuotuisen säästön. Irtisanomisilla yliopisto saavuttaa 17 miljoonan euron säästön.

Irtisanomiset ja muut henkilötövähennykset johtuvat valtion rahoituksen vähentymisestä, minkä seurauksena yliopisto käynnisti muun muassa yt-neuvottelut.