1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Onko viikonlopun ohjelma vielä auki? Helsingissä juhlitaan nyt massoittain

Ensi viikonloppuna Helsingissä järjestetään poikkeuksellisen paljon runsaasti väkeä vetäviä tapahtumia. Tässä vinkit viikonloppuun.

Kotimaan uutiset
Anna Puu nautti esiintymisestä Qstockissa.
Muun muassa Anna Puu esiintyy Kumpulan kyläjuhlilla.Ari-Pekka Sirviö / Yle

Kumpulan Kyläjuhlat täyttää 25 vuotta

Helsingin vanhin kaupunginosafestivaali Kumpulan kyläjuhlat (siirryt toiseen palveluun) täyttää lauantaina 25 vuotta. Samalla avataan Kumpulan maauimala tälle kaudelle. Paikalle odotetaan yli 20 000 kävijää. Ohjelmassa on muun muassa Kumpula-juoksu sekä monipuolisesti musiikkiesityksiä aina Katri Helenasta Atomirottaan. Esiintyviä artisteja on saatu paikalle runsas 300.

Naisten Kymppi levittäytyy kahdelle päivälle

Suomen suurin naisten liikunta- ja hyvinvointitapahtuma Naisten Kymppi (siirryt toiseen palveluun)laajenee ensimmäistä kertaa kaksipäiväiseksi. Pääpaino on silti edelleen sunnuntaissa, jolloin on varsinainen lenkkipäivä jo 33. kertaa. Silloin juostaan, hölkätään tai kävellään 10 kilometrin lenkki Helsingin Kansalaistorilta lähtien. Lenkille odotetaan noin 12 000 naista.

Maailma kylässä -festivaali täyttää Kaisaniemen puiston

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan järjestämä Maailma kylässä -festivaali (siirryt toiseen palveluun) tuo Helsingin Kaisaniemen puistoon ja Rautatientorille lähes 20 ilmaiskonserttia lauantaina ja sunnuntaina. Lisäksi festivaalin paneelikeskusteluissa puidaan oikeudenmukaisuuden teemaa. Puhumassa on muun muassa presidentti Tarja Halonen. Paikalla on satoja näytteille asettajia ja monenlaista ruokatarjoilua. Viime vuonna tapahtumassa kävi yli 70 000 ihmistä.

Puukiipeilyn SM-kisoissa otetaan mittaa arboristeista

Viikonloppuna Vantaalla kisataan SM-tasolla hieman erikoisemmassa lajissa, nimittäin puukiipeilyssä. Suomen Puunhoidon Yhdistys SPY ry järjestää seitsemännet puukiipeilyn Suomen mestaruuskilpailut (siirryt toiseen palveluun)Håkansbölen kartanopuistossa Vantaalla. Puunhoitajat mittelevät kisoissa viidessä eri tehtävässä, joilla mitataan kiipeilytaitoa, -tekniikkaa ja -nopeutta. Puukiipeilykilpailuilla on jo lähes neljänkymmenen vuoden perinteet Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Siivouspäivänä tyhjennetään kaapit turhasta tavarasta

Siivouspäivään (siirryt toiseen palveluun)voi osallistua kaikkialla Suomessa ensi lauantaina. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kotonaan. Ideana on tehdä kierrättämisestä kaikille helppoa. Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen on oman myyntitapahtumansa järjestäjä. Myyntipisteensä voi käydä merkitsemässä Siivouspäivän nettisivuilla olevalle kartalle.

Laajasalopäivänä myös messuillaan

Lauantaina Laajasalossa on mahdollisuus tutustua alueen ajankohtaisiin asioihin osana perinteistä Laajasalopäivää järjestettävillä Esikaupunkimessuilla. (siirryt toiseen palveluun) Paikalla on muun muassa kaupungin virastojen asiantuntijoita. Laajasalopäivän (siirryt toiseen palveluun)ohjelmaan kuuluu monipuolista ohjelmaa lapsille ja aikuisille, kuten kesäteatteria ja taikuri- sekä musiikkiesityksiä.

Korjaamo avaa kesäpihan

Kulttuuritehdas Korjaamo avaa lauantaina Kesäpihansa (siirryt toiseen palveluun). Luvassa on kesäistä ruokaa, juomaa ja kulttuurielämyksiä. Lapsille löytyy myös hiekkalaatikko leluineen.

Urbaania kulttuuria Konepajan Brunossa

Arkkitehti Bruno Granholmin 1800-luvun lopussa piirtämä VR:n Pasilan konepaja sai noin vuosi sitten uuden elämän kirpputori- ja tapahtumakäytössä. Tänä kesänä Konepajan Brunossa (siirryt toiseen palveluun)järjestetään tapahtumia lähes joka viikonloppu aina avajaisviikonlopusta eli ensi lauantaista lähtien. Tiloissa on tarjolla myös taidetta, ruokaa, juomaa ja monenlaisia kiinnostavia puoteja.

Lisää Helsingin tapahtumia löydät muun muassa täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi