Kouvolan talousarvio pettää – alijäämää voi kertyä tänä vuonna jopa 4 miljoonaa euroa

Talous- ja rahoitusjohtaja Tuukka Forsellin mukaan budjetoitua suurempia menoja kertyy Kouvolassa etenkin aikuisväestön palveluista sekä erikoissairaanhoidon ostoista. Esimerkiksi terveydenhuollon sijaismäärärahat saattavat ylittyä tänä vuonna jopa miljoonalla eurolla.

budjetointi
Vanhus makaa sairaalasängyssä.
YLE

Kouvolan kaupungin talouden alijäämä on kasvanut alkuvuonna.

Kaupungin osavuosikatsaus ennakoi, että tänä vuonna alijäämää voi kertyä enimmillään 4 miljoonaa euroa. Talous- ja rahoitusjohtaja Tuukka Forsellin mukaan budjetoitua suurempia menoja kertyy etenkin aikuisväestön palveluista sekä erikoissairaanhoidon ostoista.

Arvioidusta neljän miljoonan euron alijäämästä lähes puolet olisi syntymässä kaupungin omista terveydenhuollon toiminnoista ja loput palveluiden ostosta Carealta ja HUS:ista.

Esimerkiksi terveydenhuollon sijaismäärärahat saattavat ylittyä tänä vuonna jopa miljoonalla eurolla. Forsellin mukaan syynä on se, että sairauspoissaoloja ei ole saatu vähennetyksi, kuten muilla kaupungin toimialoilla, vaan poissaolot ovat kasvaneet.

Tuukka Forsellin mukaan aikuisväestön palveluiden ensi vuoden budjetointia ohjataan tarkemmin, jotta toiminta pysyisi nykyistä paremmin budjetoidussa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus