Stubb: Olen pettynyt Microsoftin antamiin lupauksiin

Eduskunnan täysistunnossa puhunut valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) arvosteli mittavista väenvähennyksistä ilmoittanutta Microsoftia. Työministeri Jari Lindström (ps.) sanoi, että yritys pitää saada mahdollisimman suureen vastuuseen irtisanomisista.

Kotimaa
Alexander Stubb
Alexander Stubb eduskunnan kyselytunnilla torstaina.Yle

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) on pettynyt ohjelmistoalan yritys Microsoftin antamiin lupauksiin.

– Olen sekä ulkomaankauppaministerinä että pääministerinä ollut mukana tätä kokonaisuutta neuvottelemassa. Yksi esimerkki tästä on se, että datakeskus ei Microsoftin puolelta lupauksista huolimatta toteutunut, Stubb sanoi torstaina eduskunnan täysistunnossa.

Stubb sanoi olevansa samaa mieltä asiasta kysyneen kristillisdemokraattien puheenjohtajan Sari Essayahin kanssa. Essayah sanoi kyselytunnilla, että on muistettava, mitä Microsoft lupasi vuonna 2013.

– Suomesta tulee kehittämispiste. Työtä ei ole tarkoitus siirtää, vaan kehittää paikan päällä. Investoimme Suomeen, Essayah listasi Microsoftin lupauksia.

Essayahin mielestä Microsoft on pettänyt kaikki nämä lupaukset eikä ole kantanut yhteiskuntavastuuta.

Työministeri Jari Lindström (ps.) sanoi kyselytunnilla, että Microsoft on kantanut yhteiskuntavastuuta Polku-nimisen tukiohjelman kautta, jonka avulla on perustettu yli 100 start up -yritystä. Lindströmin mukaan Microsoftin yhteiskuntavastuu pitää pyrkiä maksimoimaan.

– Yritys pitää saada mahdollisimman suureen vastuuseen siitä, mitä he ovat tässä tehneet, eli ovat irtisanomassa ihmisiä, Lindström sanoi.

Stubbin mukaan Microsoftin kanssa käydään tiukat neuvottelut siitä, miten asiassa edetään.

Microsoft ilmoitti keskiviikkona, että aikoo irtisanoa Suomesta 1 350 henkilöä. Tampereella työt katoavat kaikilta, kun Microsoft Mobile lopetetaan, Espooseen jää joitakin tuotekehitystiimejä.